Hlavní obsah

Přehled hudebních festivalů pro nový rok

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rockeři i příznivci okrajových hudebních žánrů si mohou pro nadcházející rok opět vybrat z nabídky festivalů, které každoročně lákají tisíce návštěvníků.

Článek

Pořadatelé většiny akcí již nabízejí za zvýhodněných podmínek vstupenky. Rockovou přehlídkou pod širým nebem s nejdelší tradicí v Česku je Open Air Music Festival Trutnov, jehož první ročník, rozehnaný komunistickou policií, se konal v roce 1987.

Open Air Music Festival Trutnov, který je nejstarší rockovou tuzemskou přehlídkou pod širým nebem, začíná v areálu Na Bojišti 18. srpna a skončí 21. srpna. Letošní ročník přehlídky, na kterém v srpnu vystoupilo přes sto domácích i zahraničních kapel různých žánrů, podle pořadatelů navštívilo asi 15 tisíc lidí. Jeho hvězdou byla britská kapela Manic Street Preachers.

Druhý ročník mezinárodního metalového festivalu Metalfest Open Air v Plzni se uskuteční od 3. do 5. června v Amfiteátru Lochotín. Festival mimo jiné nabídne legendární německou kapelu Accept.

Prague City Festival

Pražské Výstaviště 23. června ovládne první ročník Prague City Festivalu, který nabídne velkou venkovní scénu i vedlejší pódia, kde se představí mnoho zahraničních umělců. Potvrzena je zatím účast House of Pain, Skindred, Gogol Bordello, Flogging Molly, Superhiks nebo tuzemského souboru Tleskač.

Festival United Islands v Praze se rozšíří o dva nové pontonové ostrovy a pomyslný ostrov na zahradě polského velvyslanectví, kde vyroste další hlavní scéna. Na ostrovech na Vltavě a v přilehlém okolí vystoupí od 23. do 25. června zdarma více než stovka kapel z 15 zemí.

Již 16. ročník festivalu Rock for People se uskuteční od 2. do 5. července opět ve Festivalparku v Hradci Králové; vstupenky jsou v předprodeji od 1. listopadu. Podle pořadatelů bude program zveřejněn na přelomu května a června. Loňský ročník festivalu navštívilo téměř 28 500 fanoušků, nejvíce v jeho historii.

Jeden z největších rock-metalových festivalů pod širým nebem - Masters of Rock se od 14. do 17. července bude přes problémy konat opět ve Vizovicích. Dohady o tom, zda se festival z Vizovic přestěhuje, se rozpoutaly po volbách, kdy se změnilo vedení radnice. Na Masters of Rock každým rokem přijede kolem 25 tisíc fanoušků z celého světa.

Colours of Ostrava

Skupiny Apollo 440 a Blackfield spolu s britským zpěvákem Brendanem Perrym budou mezi zahraničními účastníky Colours of Ostrava 2011. Desátý ročník festivalu se uskuteční od 14. do 17. července. Návštěvníci se mohou těšit na program na 16 scénách, kde se představí přes 160 kapel a dj's, nebudou chybět diskuse, promítání filmů ani divadelní představení.

Také předprodej vstupenek na 19. ročník festivalu Benátská noc odstartoval již v listopadu. Akce v Malé Skále na Jablonecku se koná od 29. do 31. července. Mezi potvrzenými vystupujícími jsou němečtí In Extremo, švédští Clawfinger, Chinaski, Olympic, Divokej Bill, Kryštof a další. Díky vystoupení kapely Kabát loni Benátská noc zaznamenala rekordní návštěvu 30 tisíc diváků.

Za nevyhnutelnou věc považuje už čtvrtou změnu místa konání hudebního festivalu Sázavafest ředitel akce Pavel Kloupar. Festival začínal v Týnci nad Sázavou, pokračoval v Sázavě a v Kácově na Kutnohorsku, kde se loni konal jubilejní desátý ročník. Ten příští se uskuteční od 4. do 7. srpna v prostorách bývalých kasáren v Benešově.

Duo dj's The Chemical Brothers jsou první oznámenou mezinárodní hvězdou druhého ročníku Open Air Festivalu, který se od 11. do 13. srpna uskuteční v Panenském Týnci na Lounsku.

Hip Hop Kemp

Třídenní festival Hip Hop Kemp, který přilákal do Hradce Králové 15 tisíc návštěvníků, začíná 18. srpna. Desátý ročník festivalu se stejně jako v posledních letech koná ve Festivalparku na hradeckém letišti.

V červenci až srpnu se uskuteční sedmý ročník série koncertů na festivalu České hrady.cz a Moravské hrady.cz, který budou hostit Rožmberk nad Vltavou (8. a 9. července), Točník (15. a 16. července), Švihov (22. a 23. července), Kunětická hora (29. a 30. července), Bezděz (5. a 6. srpna), Hradec nad Moravicí (12. a 13. srpna), Bouzov (19. a 20. srpna) a Valtice (26. a 27. srpna).

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám