Hlavní obsah

V novém rockovém roce přivítáme Accept, Iné Kafe, Apocalyptiku i Smokie

Také v novém roce do Česka plánuje přijet mnoho bývalých i současných legend různých žánrů rockové i moderní hudby. V první polovině roku 2011 se představí heavymetalová kapela Accept, slavný americký vokalista a improvizátor Bobby McFerrin nebo řecký zpěvák Demis Roussos.

Článek

"Většina jmen na léto se potvrzuje někdy na jaře, takže nabídka není zdaleka uzavřená," řekl Petr Novák, zástupce agentury Live Nation, která pořádá především velké zahraniční koncerty v pražské O2 aréně.

Slovenská punková kapela Iné Kafe zahájí své turné 11. ledna v pražském Paláci Akropolis. Představí se na sérii 15 koncertů během 20 dnů v Praze, Brně, Banské Bystrici, Košicích a Bratislavě. Vzhledem k zájmu v předprodejích skupina přidala několik koncertů, díky čemuž se uvolnily další vstupenky.

Heavymetaloví Accept z Německa, kteří koncertovali v Česku na letošním Masters Of Rock festivalu, se vrací 12. února do Masters Of Rock Café ve Zlíně, kde v čele s novým zpěvákem Markem Tornillou představí nové studiové album Blood Of The Nations.

Vystoupení německého vokálního seskupení Gregorian, které v programu nazvaném Gregorian - The Dark Of The Chant nabídne hudební hity ve stylu gregoriánských chorálů, se uskuteční 23. února v Kongresovém centru Praha. Podruhé v České republice zazní jejich zpěvy 12. března v Ostravě.

Slavný americký vokalista a improvizátor Bobby McFerrin vystoupí 29. března v Brně. Jeho koncert bude pozvánkou na přehlídku JazzFestBrno, která se v dubnu 2011 uskuteční podesáté.

Dva koncerty v České republice absolvuje finská skupina Apocalyptica, která 25. února v hale TJ Lokomotiva v Plzni a o den později v pražském divadle Archa představí své nové album 7th Symphony. "Dali jsme si na něm záležet, pracovali tvrdě a přitom si to užívali," podotkl k albu cellista Eicca Toppinen.

V pražském Lucerna Music Baru se 7. března uskuteční koncert londýnské kapely White Lies. Kapela srovnávaná s Joy Division, Echo and the Bunnymen, Duran Duran nebo Ultravox navštíví metropoli v rámci turné k albu Ritual.

V České republice se příští rok objeví také jména známá pamětníkům populární hudby 70. a 80. let. Například na čtyřech koncertech se v České republice objeví britská skupina Smokie, která byla v bývalém Československu neobyčejně populární díky svým melodickým hitům If You Think You Know How To Love Me, Living Next Door To Alice nebo Lay Back In The Arms Of Someone. Skupina s lídrem Chrisem Normanem zahraje 16. března v Krnově, 17. března v Brně, o den později v Pardubicích a sérii vystoupení zakončí 19. března v Plzni.

V pražské Lucerně zase 4. května připomene své hity čtyřiašedesátiletý řecký zpěvák Demis Roussos, jehož charakteristický vokál a kantilénový repertoár mu před lety ve střední Evropě zajistil mnoho příznivců.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám