Hlavní obsah

Glenn Miller Orchestra se po roce opět vrací do České republiky

Novinky, Lucie Poštolková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Swingový orchestr Glenn Miller Orchestra se po dvou letošních beznadějně vyprodaných koncertech v Praze vrátí v lednu příštího roku nejen do hlavního města, ale zavítá i do dalších měst České republiky.

Foto: Archiv, Novinky

Glenn Miller Orchestra přiveze v lednu 2011 do České republiky večery swingu a elegance.

Článek

Na koncertech v Českých Budějovicích, Praze, v Karlových Varech, v Plzni a v Ostravě se rozhoupe publikum v jazzovém rytmu osmnáctičlenného orchestru pod vedením pianisty a kapelníka Wila Saldena. Večery jsou nazvané „Evening of Swing and Elegance“.

Program slibuje nejznámější swingové a jazzové skladby nejen z dílny svého zakladatele Glenna Millera, ale i dalších amerických legend tohoto žánru ze 40. až 80. let minulého století.

Vynikající hudebníci

Členy orchestru jsou vynikající hudebníci a sólisté, na koncertech ale nechybí humor a vytříbená elegance. Historie tělesa sahá do třicátých let minulého století. Glenn Miller se brzy po jeho založení stal hvězdou tehdejší hudby a skladby jako „In the Mood“, „Pennsylvania 6-500“, „String of Pearls“ či „Moonlight Serenade“ hrála v té době všechna rádia.

Glenn Miller zahynul ve věku čtyřiceti let při nevysvětlené letecké nehodě, kdy celé letadlo během 2. světové války na cestě z Londýna do Paříže zmizelo. Jeho sláva ale nikdy nevybledla.

Turné koncertů

5. 1. 2011, 20.00, DK Metropol, České Budějovice

8 1. 2011, 20.00: Obecní dům, Praha

15. 1. 2011, 19.30: Hotel THERMAL, Karlovy Vary

16. 1. 2011, 19.30, Dům kultury INWEST, Plzeň

17. 1. 2011, 19.30, Dům kultury města Ostravy, Ostrava

Koncerty v Praze podpoří fundraisingové aktivity BBH Nadačního fondu, který věnuje za každou prodanou vstupenku 100 Kč na charitativní účely. Vstupenky na všechny koncerty jsou k dostání v síti Ticketstream.

Reklama

Související témata:

Související články

Radůza: Prohru přeměním ve vítězství

Pro většinu lidí je Radůza (37) „ta holka s harmonikou“. Její talent má však mnohem širší rozpětí. Kromě šansonového písničkářství skládá i vážnou a scénickou...

Výběr článků

Načítám