Hlavní obsah

Judas Priest a Whitesnake chystají dvojkoncert v O2 Aréně

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dvě legendy rockových "sedmdesátek" hlásí návrat ve velkém stylu. Skupiny Judas Priest a Whitesnake chtějí v pražské O2 Aréně 28. června 2011 odehrát společný dvojkoncert.

Foto: Aleš Honus, Právo

Zpěvák Rob Halford z Judas Priest

Článek

Britští Judas Priest v 70. letech spoludefinovali pojem heavy metal. Skupina se dala dohromady v roce 1970 a o čtyři roky později se k ní připojil i zpěvák Rob Halford. Generační souputníci slavných Black Sabbath či Deep Purple se proslavili deskami jako Sad Wings of Destiny, Sin After Sin, Stained Class, British Steel a Painkiller. Notoricky známá je zejména písnička Breaking The Law.

V roce 1992 Halford Judas Priest opustil, ale dnes s nimi opět vystupuje a letos už společně slaví 36 let existence skupiny.

Zpěvák David Coverdale založil Whitesnake v roce 1977. Vycházeli původně z klasického "purplovského" hard-rocku s bluesovými kořeny, ale postupně přešli ke komerčnější tvorbě. Letos Coverdale ohlašuje velký návrat na pódia v rámci Whitesnake World Tour 2011. Nejedná se o původní sestavu, nově se představí bubeník Briian Tichy a baskytarista Michael Devin po boku kytaristů Douga Aldriche a Reba Beache. Kapela chce v roce 2011 také vydat nové studiové album, jehož název není znám.

"Měli jsme neuvěřitelně kreativní, produktivní rok – věnovali jsme se psaní a nahrávání a také míchání několika projektů, které máme v plánu vydat v příštích letech. Jsme zvláště nadšeni z nového alba a těšíme se na prezentaci mixu nových a starších skladeb v rámci chystaného turné," tvrdí Coverdale.

Reklama

Výběr článků

Načítám