Hlavní obsah

Nominace na Zlaté glóby slibují boj na špici

Právo, míš

Tři filmy vedou žebříček počtu nominací na Zlaté Glóby, které uděluje Sdružení zahraničního tisku v Hollywoodu a bývají považovány za předzvěst Oscarů. The King’s Speech jich má sedm, The Fighter a The Social Network po šesti.

Článek

V kategorii nejlepší film – drama se utkají Black Swan, The King’s Speech, The Fighter, The Social Network a Inception (Počátek). U nás z nich zatím byly uvedeny pouze dva posledně jmenované, na ostatní si počkáme do jara.

O nejlepší film – komedii/muzikál se utkají Alice In Wonderland (Alenka v říši divů), Burlesque (Varieté), The Kids Are All Right (Děcka jsou v pohodě), Red a The Tourist (Cizinec). Z těchto filmů jsme zatím viděli jen Alenku v říši divů.

Mezi herci může být nejúspěšnější Johnny Depp, který je nominovaný za Alenku v říši divů a za Cizince, velkým favoritem je Colin Firth, který hraje Jiřího VI. v The King’s Speech. Anette Beningová a Julianne Mooreová jsou nominovány a za film Děcka jsou v pohodě, kde hrají lesbický pár – a stojí tedy proti sobě. S nimi je nominována mj. Angelina Jolie za Cizince.

Nejlepším režisérem bude jeden z těch, kteří natočili nominovaná dramata, tedy Darren Aronofsky (Black Swan), David Fincher (The Social Network), Tom Hooper (The King’s Speech), Christopher Nolan (Počátek) a David O’Russell (The Fighter).

Slavnostní vyhlášení 68. ročníku Zlatých glóbů bude 16. ledna 2011 v Los Angeles.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám