Hlavní obsah

Tváří České televize se stane Petr Šiška

Právo, jp

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jednou z tváří nového programu České televize v roce 2011 se stane Petr Šiška. Šéf ČT 1 Radan Dolejš si ho vybral jako moderátora nové vědomostní soutěže Vysoká hra, kterou začne televize vysílat od února.

Foto: Milan Malíček, Právo

Petr Šiška na tiskové konferenci

Článek

„Program stanice ČT 1 je programem pro celou rodinu, výchovný i zábavný. Chtěl jsem zásadní změnu, ale ono už bylo leccos předjednané, něco předvyrobené, takže velké změny stanici teprve čekají. Prosím vás proto, abyste byli milosrdní,“ prohlásil generální ředitel ČT Jiří Janeček na úvod úterní prezentace nového programu novinářům.

Diváky velké změny opravdu nečekají. Některé pořady se přesunou do jiných časů - například Kluci v akci na sobotu na 17.00 hodin nebo seriál Cukrárna na pátek večer. Stanice se hodlá více věnovat dětem - denně až 2,5 hodiny vysílání, které zahrnuje dopolední Školku na Jedničce a odpolední Planetu Yo, ale téměř se stejnými pořady jako letos. V neděli se dětem vrátí Studio Kamarád, také postavičky Jů a Hele, Muf a Fámula, přibude Harry Šoumen a Tryskomyš. Pohádka po nedělním obědě bude na SMS přání malých diváků.

Nemocnice na kraji města a četníci stále dokola

Každý všední den od 17.45 se od 3. ledna začne reprízovat stará, ale dobrá Nemocnice na kraji města, což vyděsilo televizi Nova, která na stejný čas nasazuje starší české filmy, nejlépe takové, které mají vícedílné pokračování – například Byl jednou jeden polda. Pondělní večery obsadí rovněž staré dobré 39dílné Četnické humoresky. Novou seriálovou tvorbu bude, až skončí Cukrárna, reprezentovat dramatické Znamení koně a 4-tenns z prostředí studentů gymnázia, kteří se rozhodnou vydávat vlastní časopis. Nedělní dramatická tvorba představí 29 premiér televizních nebo distribučních filmů.

„V příštím roce má hodně hereckých osobností výročí, věnujeme jim sobotní galavečery,“ informoval Dolejš. Galavečery budou věnovány Jiřině Bohdalové, Jiřině Jiráskové, Ivě Janžurové nebo Jiřímu Suchému. Startovat začne i cyklus Komici na Jedničku.

Velkým projektem, na který ČT divácky sází, je Dvacet filmových sezón v ČT, které budou vysílány v úterý večer. Začíná se snímkem Ireny Pavláskové Čas sluhů z roku 1989, diváci uvidí v televizní premiéře filmy Tři sezóny v pekle a Karamazovi.

Reklama

Výběr článků

Načítám