Hlavní obsah

My Chemical Romance míchají vše se vším, ale hlavně cílí do mainstreamu

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americká skupina My Chemical Romance se drží jednoduchých postupů. Chytře je balí do hřmotné teatrální show a zdobí odkudsi vyštrachanými zlomky metalu a punku.

Článek

Mladí Američané se proslavili poměrně nedávno svým až hystericky bombastickým rockem, který odkazoval na sedmdesátá léta a současně se maskoval moderním zvukem a vydatně přitakal popu.

Čtvrtá deska Danger Days, opět opatřená doprovodným příběhem, se většinou točí okolo dnes módního míchání kytar s tanečnějšími rytmy v syntetickém obalu. Chvílemi se z toho vynořují i záblesky punku a metalu, aby se opět utopily v pop-rockové nebo disko omáčce.

Střídání popových a nepopových pasáží může docela mást, celkově se album stejně kloní k nekomplikovanému mainstreamu, což není konkrétní hudební styl, ale obecná tendence neklást na posluchače nároky. Průměrné jednoduché melodie a zpěv nevynikají nad mnoho současných dělníků pop-rocku, ale ani pod ně neklesají. My Chemical Romance jsou úspěšný produkt.

Celkové hodnocení: 60 %

Reklama

Výběr článků

Načítám