Hlavní obsah

TV tipy a chyby: Kubrickovo Eyes Wide Shut i Příšerná tchyně s Lopezovou

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O víkendu běží v TV například slavná Kubrickova klasika Eyes Wide Shut, nenáročná komedie Příšerná tchyně nebo Dějiny násilí Davida Cronenberga.

Článek

Dějiny násilí

Tom vede běžný život s rodinou na americkém maloměstě. Vede restauraci, do které jednoho dne vejdou dva zločinci a vyhrožují mu zbraní. Tom ale oba útočníky zastřelí. Stane se místní hvězdou, začnou se o něj zajímat média a jeho bezproblémový život se zkomplikuje nečekaným způsobem...

Ve snímku Davida Cronenberga z roku 2005 si zahráli Ed Harris či Viggo Mortensen, který se nejvíc proslavil v trilogii Pán prstenů.

So 22:15 Prima

Eyes Wide Shut

Film Stanelyho Kubricka dal možnost mainstreamovým hollywoodským hvězdám (Tom Cruise, Nicole Kidmanová) ukázat se v poněkud jiném světle. Psychologický thriller o usedlém páru z vyšší střední třídy, který se po letech manželství nudí, odkrývá tajné touhy lidí za bezproblémovou fasádou.

Lékař William hledá dobrodružství, ale nechce využívat služeb prostitutky. Pak se dozví o zvrhlých orgiích v luxusním domě, kde se všichni kryjí karnevalovými maskami. Zanedlouho objeví jednu z dívek z tajemného večírku mrtvou v márnici...

So 22:10 Nova Cinema

Příšerná tchyně

Příšerná tchyně je celkem typická hollywoodská romantická komedie, jež těží hlavně z toho, jak Jane Fondová ztvárnila protivnou hysterickou matinku, která se považuje za hvězdu, ale nečekaně ji vyhodí ji z televize.

Matka se po ztrátě kariéry upíná na syna, odmítá ho pustit z hnízda a budoucí manželku otravuje a ponižuje všemi možnými způsoby. Jak už to ale v Hollywoodu bývá, nakonec vše dobře dopadne.

So 20:00 Prima

Reklama

Výběr článků

Načítám