Hlavní obsah

Barmskou disidentku Su Ťij má hrát ve filmu bývalá bond-girl

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hollywoodská herečka malajského původu Michelle Yeoh navštívila barmskou disidentku Su Ťij. Probírala s ní zfilmování jejího životního příběhu, v němž by měla hrát hlavní roli, uvedla BBC.

Článek

Právník Su Ťij Nyan Win potvrdil, že dámy spolu v pondělí byly na večeři. "Yeoh plánuje, že jí v blízké budoucnosti bude hrát ve filmu," uvedl. Osmačtyřicetiletá herečka je známá hlavně z bondovky Zítřek nikdy neumírá z roku 1997.

Byla viděna také na letišti v Rangúnu, kde hovořila se Su Ťij i s jejím synem Kimem Arisem, když odlétal ze země. Svou pětašedesátiletou matku viděl poprvé po deseti letech.

Su Ťij byla dlouhodobě vězněna barmskou juntou v domácím vězení a propuštěna byla 13. listopadu, pár dní po volbách. Ty se konaly po dvaceti letech a v demokratickém světě jsou vnímány jako podvod, který má sloužit jen k prodloužení současného stavu.

Barmská disidentka hned po propuštění ukázala, že se vlády nebojí a vyzvala k poklidné revoluci. „Sametová revoluce zní v kontextu vojenské vlády trochu divně, je ale nenásilná revoluce. Vydejme se touto cestou,“ řekla BBC.

Reklama

Výběr článků

Načítám