Hlavní obsah

Richarda Müllera obvinili z plagiátorství

Právo, Ivan Vilček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Fanoušci slovenského zpěváka Mira Jaroše obviňují Richarda Müllera z plagiátorství. Aktuální hit čerstvého držitele ocenění Zlatý slavík 2010 s názvem Čiara se údajně až příliš podobá Jarošově skladbě Bez siedmeho neba. Uvedl to server topky.sk.

Foto: Jan Koller, ČTK

Richard Müller

Článek

Právě skladba Čiara odzněla při nedávném udělování slovenských slavíků. Jaroš nazpíval svou píseň Bez siedmeho neba začátkem roku 2010. Skladby mají velmi podobný refrén.

Jeden z autorů Müllerova hitu Peter Graus tvrdí, že se jedná o náhodu. „Před vznikem skladby Čiara jsem Jarošovu skladbu nikdy neslyšel. Nepřiznat však jejich podobu, by byla hloupost. Je to soubor náhod, jaké se v hudbě stávají,“ uvedl Graus.

Jaroš údajně upozornil na podobnost skladeb již začátkem léta. „Měl pravdu. Vyřešili jsme to a dohodli jsme se,“ dodal Graus. Jaroš připustil, že mu lichotí, když jeho hudební motivy zpívá Richard Müller.

Reklama

Výběr článků

Načítám