Hlavní obsah

Na internetu je další neznámá Jacksonova píseň, tentokrát opravdu od Jacksona

Novinky, Stanislav Dvořák

Much Too Soon je název staronové balady Michaela Jacksona, která se dostala z archívů na internet. I když se v minulosti objevily pochybnosti o pravosti některých nahrávek, Much Too Soon zní jako stoprocentní Jackson.

Článek

Dobrá zpráva - písnička Much Too Soon není žádné nedodělané béčko, za které by se Jackson styděl, naopak lze mluvit o nadprůměrné popové baladě. A hlavně nemůže být sporu o tom, že ji skutečně nazpíval Michael Jackson.

Much Too Soon pochází z osmdesátých let a jde o jemnou akustickou baladu s kytarou, foukací harmonikou a smyčcovým pozadím. Podle oficiálních Jacksonových stránek byla napsána v období kolem alba Thriller a na desku se nevešla. Michael ji pak chtěl ještě několikrát použít na další desky, ale nikdy prý nenašel správné místo. Producentem nahrávky byl John McClain.

Breaking News je prý podvod

Začátkem listopadu vypukl spor o jinou dosud neznámou píseň - Breaking News. Společnost Sony Music odmítala tvrzení, že hlas v písni je falešný. Jacksonovi příznivci i příbuzní ale na internetu psali o podvodu.

TJ Jackson, syn Michaelova bratra Tita, napsal na Twitter, že "ho neoblbnou nezřetelné vokály podvodně smíchané s Michaelovými samply z dřívějších nahrávek".

Jeho bratr Taryll Jackson tvrdí, že většina nahrávek je pravá, ale písnička Breaking News a ještě pár dalších není od Michaela.

Také Michaelova sestra LaToya na internetovém serveru TMZ.com uvedla, že nejde o bratrův hlas. A podobně se vyjádřila jeho matka Katherine a Jacksonovy děti Prince a Paris. Celá řada fanoušků na celém světě, včetně Česka, nahrávku kritizuje a někteří vyzývají i k ignorování nového alba, které vyjde 14. prosince.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám