Hlavní obsah

Pink a její brzké bilancování

Novinky, Stanislav Dvořák

Pink alias Alecia Moorová je talentovaná mladá dáma z Pennsylvánie, která reprezentuje tu lepší část současného popu. Kromě toho je i komerčně velmi úspěšná - dokázala v internetové éře prodat cca třicet miliónů alb.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Zpěvačka Pink

Článek

Pink začala sólo kariéru debutem Can’t Take Me Home teprve v roce 2000. Následovala alba M!ssundaztood, Try This, I’m Not Dead a Funhouse. Letos před Vánocemi vrhla na trh svou kompilaci Greatest Hits...So Far!!!, která působí poněkud předčasně.

V nedávno ještě zbrusu nových hitech jako Stupid Girls, Family Portrait a Dear Mr. President ukazuje několik pěveckých poloh, do kterých se přesvědčivě vtěluje, ať už jde o čistý pop, pop-rock, soul nebo politický folkový protestsong. A Pink narozdíl od mnoha pop hvězdiček opravdu umí zpívat - mohli se o tom přesvědčit i Češi na několika koncertech. Její jednoduché písničky většinou mají tah, byť někdy dokáže být i monotónní, zejména v případě rychlejších věcí, kdy se snaží být rockerkou, ale moc to nefunguje. Výběrovku doplňuje i jedna nová skladba Raise Your Glass.

Celkové hodnocení: 65 %

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám