Hlavní obsah

Nová CD - Hapka & Horáček, My Chemical Romance i Take That

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hudební novinky tento týden přinášejí desku Progress britských Take That, do kterých se vrátil Robbie Williams. Výběr toho nejlepšího vydává autorská dvojice Hapka & Horáček pod názvem Benefice černých koní. Dalším zajímavým albem tohoto týdne jsou Danger Days: The True Lives Of The Fabulous Killjoys britské kapely My Chemical Romance.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Nová CD

Článek

Take That: Progress

To, co jen málokdo považoval za reálné, se letos opravdu stalo: Robbie Williams se vrátil do Take That. Poslední měsíce strávili převážně ve studiu, kde pracovali na novém albu Progress.

Producentem alba se stal Stuart Price, který vnesl do hudby Take That hodně elektroniky.

Universal Music

Hapka & Horáček: Benefice černých koní

Šest alb za čtvrt století spolupráce – to je bilance legendární autorské dvojice Hapka & Horáček. Je s podivem, že výběrová deska přichází na řadu až nyní. Jde hned o dvojalbum a nese název Benefice černých koní.

Na více než sto padesáti minutách najde posluchač plejádu osobností naší domácí hudební scény, mezi nimiž nechybí Hana Hegerová, pro kterou napsali H první společnou píseň, Lucie Bílá, Jana Kirschner, Michael Kocáb, Richard Müller a mnozí další.

Universal Music

My Chemical Romance: Danger Days: The True Lives Of The Fabulous Killjoys

Po grandiózním úspěchu, kterého skupina My Chemical Romance dosáhla albem The Black Parade, si nechala na další novince opravdu záležet. To je hlavní důvod, proč si na album Danger Days: The True Lives Of The Fabulous Killjoys početné publikum počkalo čtyři roky.

Album produkoval Rob Cavallo, dnes umělecký šéf Warner Bros. Records, ale především ten, kdo MCR ve studiu pomohl k platinově úspěšnému albu The Black Parade a stojí produkčně také za nahrávkami Paramore, Green Day nebo The Goo Goo Dolls. Patnáct písní uvedl na trh singl patnáct Na Na Na.

Supraphon/Warner Music

Kanye West: My Beautiful Dark Twisted Fantasy

Rapper Kanye West vydává nové album My Beautiful Dark Twisted Fantasy, kterému předcházel hit Runaway. Tuto píseň ostatně označili v internetovém hlasování jeho fanoušci, jako to nejlepší, co kdy vytvořil.

I video k němu pojal rapper ve velkém stylu, nenatočil jen klip, ale rovnou půlhodinový krátký film, který se natáčel v Praze. Vypráví příběh mýtického ptáka Fénixe, který se na zemi promění ve zpěvákovu milenku.

Universal Music

OST: Burlesque

V únoru by se měl v našich kinech objevit hudební film Burlesque, který svedl dohromady dvě ženské pěvecké hvězdy: Christinu Aquileru a Cher. Režisér Steve Antin vypráví příběh mladé, hlasově nadané dívky z venkova, která se vydá za slávou do Los Angeles. Nakonec získává práci v klubu Burlesque Lounge pod vedením přísné šéfky.

Největší část soundracku má na svědomí Christina Aquilera, která na něj přispěla čtyřmi novými písněmi a čtyřmi remaky klasických písní. Od Cher zde najdete dvě novinky.

Sony Music

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám