Hlavní obsah

V Mannheimu bodovaly dětské filmy

Právo, Zbyněk Vlasák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mannheim, Německo

Hlavní cenu Mezinárodního filmového festivalu v Mannheimu a Heidelbergu dostal v neděli kanadský snímek režiséra Daniela Groua s názvem 10 a půl. Tolik přesně je let jeho hrdinovi, kterého život na ulici předurčil už v raném věku k věcem, jako je masturbace nebo orální sex s podobně starým kamarádem.

Foto: Foto archív , Právo

Český film Muži v říji na festivalu nedosáhl.

Článek

„Film může mluvit ke každému, není nijak svázán časem ani místem, stačí, když chcete naslouchat. Mým největším životním učitelem jsou právě filmy,“ vyznal se vítězný tvůrce.

V programu festivalu byla i česká komedie Roberta Sedláčka Muži v říji, ale ceny se nedočkala. Podobně dopadl krásný melancholický litevský snímek Poslední sbohem – balada o šťastném muži. Tento film měl zřejmě největší umělecké ambice.

V divácké soutěži nakonec uspěly snímky Eva a Lola o nucených adopcích dětí politicky vězněných žen v Argentině 70. let, a dánský Drž mě pevně, který vypráví o skupině náctiletých, kteří natočí zinscenované video násilného přepadení, pověsí ho na internet a pak se diví, že ho dospělí vzali vážně.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám