Hlavní obsah

Nová DVD - Zatím spolu, zatím živi, Solomon Kane i Vánoční koleda

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na DVD tento týden vychází akční komedie s Tomem Cruisem a Cameron Diazovou Zatím spolu, zatím živi, temná fantasy Solomon Kane, nebo pohádkový příběh podle Charlese Dickense Vánoční koleda, který na filmové plátno převedl Robert Zemeckis.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Nová DVD

Článek

Zatím spolu, zatím živi

Tom Cruise a Cameron Diazová se před kamerami setkali po téměř deseti letech v akční komedii Zatím spolu, zatím živi.

June se v letadle dá do řeči s okouzlujícím a poněkud tajemným spolucestujícím Royem. Chvíli nato letadlo spadne do kukuřičného pole a vyjma těchto dvou havárii nikdo nepřežije. June nemá ani vteřinu, aby alespoň pořádně popadla dech a už se vyhýbá střelám v Bostonu, skáče po střechách v Rakousku a na motorce utíká před býky v Seville. To vše ve společnosti na první pohled nečitelného, přesto okouzlujícího tajného agenta.

Knight and Day, USA 2010, 110 min, režie: James Mangold, hrají: Tom Cruise, Cameron Diazová, Peter Sarsgaard, Maggie Graceová, Paul Dano, Marc Blucas...

Solomon Kane

Solomon Kane je temná, výpravná, akční fantasy, jejímž námětem se stala sbírka povídek Roberta E. Howarda, otce Barbara Conana. Převážná část filmu se natáčela v České republice, zejména v Praze a na hradech Točník a Zvíkov.

Kapitán Solomon Kane, mimořádně výkonný zabiják žijící v 16. století, je vystaven těžké zkoušce. Aby unikl ze spárů Ďábla, musí se zříct násilí a žít v klidu a míru. Když se mu ale nepodaří zabránit pobití puritánské rodiny Crowthornových, se kterými se spřátelil, přísahá, že najde a osvobodí jejich uvězněnou dceru Meredith. I kdyby to znamenalo, že zaprodá duši temným silám...

Solomon Kane, Francie/Česká republika/Velká Británie, 2009, 104 min., české titulky, režie: Michael J. Bassett, hrají: James Babson, Laura Baraniková, Geoff Bell, Matthew Blood-Smyth, Brian Caspe...

Bez soucitu

Akční film z produkce Luca Bessona přivádí na scénu stárnoucího Johna Travoltu coby drsného agenta.

Osobní asistent amerického ambasadora v Paříži, James Reece, má pohodlnou práci, ale touží zažít pořádnou akci. Ve chvíli, kdy dostane za úkol být k ruce americkému agentovi FBI Charliemu Waxovi, je nadšen. Wax má za úkol zabránit teroristickému útoku v Paříži. James však brzy zjistí, že Wax si libuje v násilí, zastrašování a nejde pro ránu daleko. Nejdřív střílí a teprve pak se ptá, jestli to někdo přežil.

From Paris with Love, Francie, 2010, 93 min., české titulky, režie: Pierre Morel, hrají: John Travolta, Jonathan Rhys Meyers, Kasia Smutniaková, Richard Durden, Yin Bing...

Vánoční koleda

Novátorský režisér Robert Zemeckis zpracoval do filmové podoby Vánoční koledu Charlese Dickense, příběh v němž se vůbec poprvé objevilo cestování časem.

Ebenezer Vydřigroš vstupuje do vánočního období s obvyklým znechucením. Ale když Vydřigroše vezmou duchové Vánoc minulých, současných a budoucích na fantastickou pouť, která mu otevře oči a odhalí pravdy, kterým se zdráhá uvěřit, je Vydřigroš nucen otevřít své srdce a napravit roky zlé vůle, než bude příliš pozdě.

A Christmas Carol, USA, 2009, 96 min., český dabing, režie: Robert Zemeckis, hrají: Jim Carrey, Gary Oldman, Robin Wright Pennová, Colin Firth, Cary Elwes...

Grey Gardens

Biografické drama je inspirováno stejnojmenným dokumentem z roku 1975, který zblízka nahlédl do osudu matky a dcery Bealeových.

Ženy úzce spřízněné s bývalou první dámou Ameriky Jacqueline Kennedyovou se uzavřely do naprosté izolace a žily v rozpadajícím se sídle v East Hampton. Po pětatřiceti letech se pozoruhodného námětu ujal scenárista a režisér Michael Sucsy a podrobně vylíčil osud dvou excentrických podivínek, jež k sobě váže až příliš úzké pouto.

Grey Gardens, USA, 2009, 104 min., režie: Michael Sucsy, hrají: Drew Barrymoreová, Jessica Langeová, Jeanne Tripplehornová, Ken Howard, Kenneth Welsh...

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám