Hlavní obsah

Festival jazzu a klasiky Ascolta la Ciociaria v Praze

Právo, map

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na 5. ročníku významného italského festivalu klasické a jazzové hudby Ascolta la Ciociaria se podílí i pražská konzervatoř a VOŠ Jaroslava Ježka. V rámci něho vystoupí tuto sobotu od 19h v koncertním sále Konzervatoře Jana Deyla italský klavírista Gesualdo Coggi, který bude hrát díla F. Chopina, F. Listzta a F. Marina.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Pražský koncert je v rámci spolupráce již druhým v pořadí, neboť 2. října v italské Atině vystoupil klavírní pedagog Konzervatoře Jaroslava Ježka Ondřej Kabrna, jenž svou interpretací jazzového repertoáru sklidil obrovský aplaus.

Milan Purnoch, ředitel Konzervatoře Jaroslava Ježka, pro Právo uvedl, že je šťastný, že se konzervatoř podílí na takovéto významné akci. Festival Ascolta la Ciociaria je dítětem jeho uměleckého ředitele Francesca Marina, jehož Sonáta č.1 E dur bude mít na sobotním koncertě evropskou premiéru. Celý festival propaguje provincii Frosinone nacházející se 60 km na jih od Říma, jejímiž rodáky jsou jak F. Marino, tak i klavírista G. Coggi.

Každým rokem se tato událost rozšiřuje jak po Evropě, tak po světě díky podpoře více než 30 významných italských a světových institucí, jakými jsou například Unesco či Rádio Vatikán. V rámci festivalu zaznělo už více než 60 národních a evropských premiér hraných významnými mezinárodními hudebními tělesy.

Reklama

Výběr článků

Načítám