Hlavní obsah

Joe Cocker zazpíval své Best of a opět nadchl Prahu

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do Prahy se ve čtvrtek vrátil Joe Cocker, britský soul-rockový veterán a žijící symbol festivalu Woodstock. Publikum složené ze tří generací aplaudovalo hlavně starým hitům, které mnozí uměli nazpaměť.

Foto: Milan Malíček, Právo

Joe Cocker

Článek

Cocker je rocková instituce, která má v ČR už čtyřicet let výsadní postavení, a o to víc ve čtvrtek překvapila téměř poloprázdná O2 Aréna. Menší účast se dá vysvětlit tím, že zpěvák koncertoval nedávno v Brně a návštěvnost pražských koncertů velkých hvězd je vždy určována tím, zda přijedou také moravští či slovenští rockeři.

Na kvalitě koncertu se to ale neprojevilo ani trochu. Cocker vsadil na zásadní prověřené hity, novou desku Hard Knocks příliš nevnucoval, i když zazpíval stejnojmenný singl, dále skladbu Get On a v přídavku působivou soulovou baladu Thankful.

Jinak v podstatě přehrál své Best of a fanoušci vítali jásotem a potleskem každou ze známých rockových klasik už po prvním taktu. Při baladě You Are So Beautiful hala ztichla jako při bohoslužbě, naopak řízná You Can Leave Your Hat On donutila dav k tanci.

Nechyběla ani Feelin Alright, Summer in the City, The Letter a Unbreak My Heart. Hodně prostoru Cocker věnoval Beatles, zařadil např. She Came Through the Bathroom Window, Come Together a samozřejmě svou geniální úpravu písně With a Little Help from My Friends, proslavenou po celém světě filmem Woodstock.

Nebyl to však jen Cocker, kdo odvedl prvotřídní práci. Poklona patří i kapele, jež čítala kytaru, baskytaru, bicí, saxofón, perkuse, piáno, hammondky a v neposlední řadě dvě vokalistky, v nichž Cockerův chraplák našel potřebné jemné pozadí. V duetu Up Where We Belong navíc jedna z nich prokázala, že zvládá i roli sólistky. Jediná drobná výtka - je škoda, že dobrou polovinu koncertu nebyla slyšet baskytara.

Celkové hodnocení: 90 %

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám