Hlavní obsah

V Šumperku začíná tradiční Blues Alive

Právo, jaš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bluesový hudební festival Blues Alive se uskuteční od čtvrtka do neděle v Šumperku. Akce proběhne již popatnácté. Hlavní hostem jubilejního ročníku bude Johnny Winter, jeden z největších žijících bluesových kytaristů všech dob.

Článek

Kromě něho se na festivalu představí mimo jiné kytarista Corey Harris, kytarista Gary Lucas, harmonikář Johnny Mars, kytarista a zpěvák Michael Roach nebo izraelsko-nizozemsko-americká formace No Blues.

„Patnáctka na Blues Alive bude ve znamení nejpočetnější a nejkvalitnější zahraniční účasti za celou historii,“ tvrdí ředitel festivalu Vladimír Rybička. V programu se představí i několik českých a slovenských interpretů. Pražská skupina 2Wings pokřtí své album Live Blues Alive.

„Na přání jednoho z dramaturgů, Ondřeje Bezra, jsme loni připravili speciální bluesový program. Ke koncertu jsme si jako hosty pozvali Blanku Šrůmovou, Ondřeje Konráda a Honzu Ponocného. Potom se nám podařilo získat hrubý záznam našeho koncertu a už při prvním poslechu jsme z něho měli dobrý pocit. Později se nám podařilo sehnat z olomouckého studia Českého rozhlasu záznam celého našeho koncertu, který jsme pak přenesli na koncertní album,“ vysvětlil Dan Šustr z 2Wings.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám