Hlavní obsah

Johnny Cash vstoupí do gospelové síně slávy

Novinky, Stanislav Dvořák

Zesnulá hudební ikona Johnny Cash bude uvedena do americké gospelové síně slávy v Tennessee. V minulosti byl do ní přijat mimo jiné také Elvis Presley.

Článek

Johnny Cash, který zemřel v roce 2003 ve věku 71 let, na gospelové hudbě ve čtyřicátých a padesátých letech vyrůstal a jeho tvorbu nepochybně silně ovlivnila. Spolu s ním budou uctěni také DeGarmo and Key, legendární skupina The Golden Gate Quartet and Bill "Hoss" Allen. Obřad proběhne 24. února v Hendersonville v americkém státě Tennessee.

V gospelové síni slávy (nesouvisí se známou rock'n'rollovou síní slávy, často kritizovanou pro komerčnost) už je více než 150 umělců, včetně autora gospelu Amazing Grace Johna Newtona nebo slavného soulového zpěváka ze sedmdesátých let Ala Greena, který proslul hitem Let's Stay Together.

Cash, který byl v minulosti uveden jak do rock'n'rollové, tak i do country síně slávy, patří mezi nejvlivnější muzikanty v celé historii moderní hudby. Zasáhl do country, blues, gospelu i rocku a získal si milióny fanoušků po celém světě. K jeho nejproslulejším nahrávkám patří I Walk the Line, Folsom Prison Blues, Ring of Fire, Get Rhythm a Man in Black.

Reklama

Výběr článků

Načítám