Hlavní obsah

Nová DVD – Kajínek, Kid i Odpočítávání

Pokud hledáte zajímavé filmy, DVD novinky vám jich tento týden několik nabízejí. Vychází divácky úspěšný český thriller Kajínek, drama Kid o chlapci žijícím ve zločineckém prostředí nebo thriller Odpočítávání.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Nová DVD

Článek

Kajínek

Divácky úspěšný kriminální thriller byl inspirován příběhem Jiřího Kajínka, nejslavnějšího českého vězně. Díky svému útěku z pevnosti Mírov se z něj stala legenda a také nejhledanější člověk v Evropě. Pět týdnů, kdy unikal policii, je dodnes zahaleno tajemstvím.

Filmový Kajínek je příběhem nejznámějšího vězně u nás, příběhem dvojnásobné vraždy, příběhem obhájkyně hledající nové důkazy, příběhem podsvětí a jeho prorůstání do státní správy i příběhem manipulace. Je Jiří Kajínek obětí konspirace, nebo chladnokrevný zabiják?

Kajínek, ČR 2010, 107 min., Režie: Petr Jákl ml., Hrají: Konstantin Lavronenko, Tatiana Vilhelmová, Bogusław Linda, Vladimír Dlouhý, Michal Dlouhý, Ľubomír Paulovič, Werner Daehn, Josef Klíma, Norbert Lichý, Alice Bendová...

Kid

Britské drama Kid je srdcervoucí a inspirující příběh, který se skutečně stal.

Kevin Lewis nikdy nedostal šanci. Vyrůstal v chudém prostředí londýnského sídliště, byl často bit a ponechán svými rodiči o hladu, ve škole byl šikanován a nakonec ponechán osudu i sociálním úřadem. Ocitl se na ulici a skončil v pasti kriminálního podsvětí...

The Kid, Velká Británie, 2010, 111 min.,režie: Nick Moran, hrají: Natascha McElhoneová, Rupert Friend, Ioan Gruffudd, Bernard Hill, David O'Hara...

Odpočítávání

Psychologický thriller Odpočítávání si klade otázku, zda je ospravedlnitelné, aby v zájmu bezpečnosti státu, byl zničen osud jednoho člověka.

Vyšetřovatel přísně tajné mise a agent FBI zoufale snaží přitlačit na zeď podezřelého teroristu, aby jim vyzradil tři místa, kde se nachází nukleární zbraně, které mají zanedlouho vybuchnout.

Unthinkable, USA, 2010, 97 min., režie: Gregor Jordan, hrají: Samuel L. Jackson,Carrie-Anne Mossová, Michael Sheen, Stephen Root, Lora Kojovic...

Experiment

Drama Experiment je remakem německého stejnojmenného filmu z roku 2001. Mapuje události nechvalně známého stanfordského experimentu z roku 1971.

Dvacet šest mužů, kteří odpověděli na inzerát se slibovanou velkou odměnou, je posláno na dva týdny do simulovaného vězení, které je neustále pod dohledem kamer. Jsou rozřazeni do rolí trestanců a dozorců a jediným úkolem dozorců je udržet klid a pořádek. Časem ale začne propukat nevraživá nálada a problémy jsou na cestě.

The Experiment, USA, 2010, 96 min., režie: Paul Scheuring, hrají: Adrien Brody, Forest Whitaker, Cam Gigandet, Clifton Collins Jr., Ethan Cohn...

Parchanti

Akční film Parchanti je příběh zrady a pomsty, který vypráví o členech elitní speciální jednotky, která je vyslána na misi do bolivijské džungle.

Ale skupina brzy zjistí, že jsou nastrčeni na sebevražednou misi, a že vše zinscenoval silný nepřítel známý pouze jako Max. Využijí toho, že jsou už pokládáni za mrtvé, a vymyslí svůj vlastní riskantní plán, jak očistit svá jména a dostat Maxe.

The Losers, USA, 2010, 97 min., režie: Sylvain White, hrají: Jeffrey Dean Morgan, Zoe Saldanaová, Chris Evans, Idris Elba, Columbus Short...

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám