Hlavní obsah

Pražské Rock Café napojedenácté opět neotevřelo

– Praha
Právo, sts

Ani jedenáctý termín otevření na začátku listopadu nevyšel, a tak si už trochu skeptičtí provozovatelé Rock Café, jehož provoz byl zahájen už v roce 1990, nechali vyrobit plakát, který propaguje jejich neotevření.

Foto: Petr Janiš, Právo

Příznivci klubu před rokem podepisovali petici za zachování Rock Café.

Článek

Polovinu koncertů objednaných na listopad zrušili a druhou nechali muzikanty odehrát v horním sále, kde se s úderem 22. hodiny zhasíná. Nadějí pro pronajímatele klubu na Národní třídě je nové vedení radnice.

Nezbývá nám než doufat, že nové vedení Prahy 1 splní své sliby
Pavel Svoboda, jednatel klubu

„Momentálně jsme ve špatném období. Stará radnice v čele s Filipem Dvořákem s námi nikdy pořádně nekomunikovala. Takže teď jsme v takovém vzduchoprázdnu. Nezbývá nám než doufat, že nové vedení Prahy 1 dojde ke splnění svých slibů,“ řekl jednatel klubu Pavel Svoboda.

K těmto slibům patří dokončení odhlučňovacích prací a nová nájemní smlouva, která by vzhledem k investicím provozovatele do prostoru měla být na deset až 20 let.

„Od města jsme po volbách dostali novou nájemní smlouvu, která pro nás byla naprosto neakceptovatelná. Bylo tam takové množství různých způsobů výpovědí, že by nám to mohlo zlomit vaz. I vzhledem k dotacím od Evropské unie, které bychom pak museli vracet,“ svěřil se Právu jednatel klubu Rock Café Svoboda.

Dosavadní smlouva současným provozovatelům klubu, kteří ho vedou od roku 2001, platí do roku 2013. Do té doby snad už budou veškeré komplikace spojené s rekonstrukcí započatou v dubnu loňského roku, kterou si vyžádali okolní obyvatelé stěžující si na hluk, vyřešeny. Vzhledem k tomu, že práce v sále jsou v podstatě před dokončením, doufají hudebníci i fanoušci, že by se do slavného pražského podniku mohli podívat ještě letos.

„O žádném termínu se zatím nehovořilo, ale myslím, že v úterý by mělo přijít jednání o Rock Café do rady. Ještě staré vedení požádalo o prošetření prací na klubu. V případě, že se ukáže, že nebyl dodržen jejich harmonogram, bude radnice požadovat kompenzace od firmy, která provádí protihluková opatření,“ informoval mluvčí Prahy 1 Alexandr Koráb s tím, že by se znovuotevření klubu mohlo dát do pohybu.

Reklama

Související témata:

Související články

Klub Rock Café by mohl otevřít v říjnu

Ani rok od termínu, kdy se měl po odhlučňovacích pracích otevřít hudební klub Rock Café na pražské Národní třídě, není oprava hotova. Radnice Prahy 1 ale...

Výběr článků

Načítám