Hlavní obsah

Na CD vyšla Vánoční koleda od Dickense, Sherlock Holmes i cimrmanovská kronika

Novinky, Stanislav Dvořák

Na předvánoční trh míří řada audioknih a rozhlasových dramatizací, převážně literární klasika v podání známých herců. Agatha Christie, Arthur Conan Doyle, Dickensova Vánoční koleda či Zvuková kronika Divadla Járy Cimrmana.

Článek

Pod titulem Slavné příběhy Sherlocka Holmese 6 vychází Dům u měděných buků a Makléřův úředník Arthura Conana Doyla. Pocházejí z archivu Českého rozhlasu. Hlavní role Sherlocka Holmese se ujal vynikající Viktor Preiss. Určitě poznáte i hlasy dalších slavných herců Otakara Brouska st., Simony Stašové, Ivana Trojana a Jana Přeučila.

Na CD vyšla také rozhlasová dramatizace dvou detektivních případů z pera Agathy Christie (Poslední vůle a Vánoční tragédie). Nahrávky vznikly v devadesátých letech a hrají v nich např. Antonie Hegerlíková, Bořivoj Navrátil, Viola Zinková, Jaroslav Kepka, Otakar Brousek st. a Vladimír Fišer.

Příznivcům Járy Cimrmana by neměla uniknout Zvuková kronika Divadla Járy Cimrmana. Účinkují Zdeněk Svěrák, Ladislav Smoljak, Miloň Čepelka a další členové a přátelé Divadla Járy Cimrmana.

Vánoční koledu, klasický vánoční příběh o lakotě, bohatství a chudobě od britského klasika Charlese Dickense načetl herec Josef Somr a Muže se psem, román Zdeňka Jirotky, kterým se pokusil navázat na úspěch legendárního Saturnina, se ujal Jiří Lábus. Jde o příběh amatérského detektiva, který pátrá po podvodníkovi unikajícímu policii po celém světě.

Reklama

Výběr článků

Načítám