Hlavní obsah

Norah Jonesová a Jack White hostují na albu zakladatele Gnarls Barkley

Novinky, Stanislav Dvořák

Chlapík, který si říká Danger Mouse, se nejvíce proslavil ve dvojici Gnarls Barkley. Svou stopu však zanechal na mnoha jiných projektech a letos se při práci na svém italském albu spojil i se zpěvačkou Norah Jonesovou a kytaristou Jackem Whitem.

Článek

Poté, co Danger Mouse pracoval s Beckem či Gorillaz a projektem Broken Bells, byl údajně viděn ve studiu i se skupinou U2. Jeho nejnovější projekt nazvaný Rome vznikl při setkání s italským skladatelem Danielem Luppim, když se oba shodli, že milují italské soundtracky z šedesátých let.

Při natáčení v Římě prý používali úmyslně co nejstarší vybavení a sehnali i některé z muzikantů, kteří pracovali na starých filmech.

Nejsem fanda hip-hopu

"Setkali jsme se v roce 2004," uvedl Luppi, "Brian (Danger Mouse) právě dodělal The Grey Album a já nahrávku The Italian Story, což byla pocta italským soundtrackům. Nejsem žádný fanda hip-hopu, ale The Grey Album se mi líbilo. Brian umí zkombinovat šarm a krásu starých nástrojů s něčím současným. Mluvili jsem vzájemně o své práci v novinách a ukázalo se, že máme přítele, který nás představil."

"Přišel ke mně domů a viděl mou sbírku staré italské filmové muziky. On to všechno zná a myslím, že na něj udělalo dojem, že toho mám tolik. Pomáhal mi s aranžmá na první desce Gnarls Barkley a skamarádili jsme se," vysvětlil Danger Mouse.

"Lidi si pořád myslí, že jsem hip-hopový producent, ale tohle bych dělal, kdybych měl natočit soundtrack. Jsem moc rád, že je to venku a doufám, že nebude trvat pět let, než přijde další."

Reklama

Výběr článků

Načítám