Hlavní obsah

V Lucerně budou Brand New Heavies, Gentleman či Tricky

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zahraniční skupiny a zpěváci jako The Brand New Heavies, Gentleman či Tricky zavítají během listopadu do pražského klubu Lucerna Music Bar.

Článek

Londýnští The Brand New Heavies byli už koncem osmdesátých let na klubové scéně průkopníky stylu zvaného acid-jazz, který zažil explozi popularity běhen deváté dekády. První eponymní studiové album se jim podařilo vydat roku 1990 a následovala řada dalších (Heavy Rhyme Experience, Vol. 1, Brother Sister, Shelter, Allaboutthefunk, Get Used to It a Heavy Rhyme Experience Vol. 2). Pokud máte rádi funkové rytmy a kombinaci zpěvu a rapu, navštivte LMB jedenáctého listopadu.

Osmého listopadu přijede britský alternativec Tricky, který stál u zrodu Massive Attack, ale dnes vystupuje sólo. Jeho pojetí hudby sahá od trip-hopu přes rockové vlivy až po elektroniku a nu-jazz.

Jednadvacátého listopadu přijede vynikající reggae zpěvák, který si říká Gentleman. Narodil se v Německu a rytmy reggae ho nakazily, když pobýval v dětství s rodiči v Karibiku. Getleman není rapper, jak tomu dnes v Karibiku většinou bývá, jen mírně posunuje zvuk starého reggae, v němž ještě nevládly computery. Mimořádný zpěvák, kterému uvěříte každou emoci, už v Praze vystupoval, obklopen mohutnou a schopnou kapelou včetně backgroundových zpěvaček a dechové sekce.

Spolu s ním přijede letos soulový objev Jamajky Christopher Martin a německá předkapela Jahcoustix.

Reklama

Výběr článků

Načítám