Hlavní obsah

TV tipy a chyby: Tahle země není pro starý, Harry Potter

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O víkendu si nenechte ujít brilantní snímek bratří Coenů Tahle země není pro starý. Ze starších filmů poběží opět Indiana Jones a první díl Harryho Pottera.

Článek

Tahle země není pro starý

Obyčejný chlapík jménem Llewelyn Moss najde v poušti spoustu mrtvol, rozstřílená auta, balík heroinu a kufr plný dolarů. Není žádný mafián, ale takovému lákadlu nemůže odolat. Odnese si kořist do svého skromného příbytku, kde se věčně hádá s manželkou, a spustí tím nelítostnou válku, ve které figuruje šerif, Mexičani a vraždící psychopat s šíleným účesem v podání Javiera Bardema.

Brilantní dvouhodinový thriller bratří Coenů oceněný čtyřmi Oscary se spíše než na akční scény soustředí na budování napětí a pomalé tempo vyprávění.

Nova Pá 22.45

Harry Potter a kámen mudrců

V prvním díle potterovské ságy z dílny režiséra Chrise Columbuse se Harry na své jedenácté narozeniny dozví, že je kouzelník stejně jako rodiče, kteří záhadně zemřeli. Nastupuje proto do Školy čar a kouzel v Bradavicích.

Prima Cool So 20.15

Indiana Jones a Poslední křížová výprava

V roce 1989 se režisér Steven Spielberg a herec Harrison Ford vrátili k slavné postavě vědce a dodrodruha Indiana Jonese a světlo světa spatřil film Indiana Jones a Poslední křížová výprava.

Indy v něm hledá Svatý grál a trousí vtipné hlášky, ale do cesty se mu připletou nacisti. Navíc před nimi musí chránit i vlastního otce, kterého si s velkým gustem zahrál Sean Connery.

Nova Pá 20.00

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám