Hlavní obsah

Rocková opera Petr a Lucie podle Rollanda bude premiérově v Praze

Právo, rh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rocková opera Petr a Lucie (Pietro e Lucia) podle románu Romaina Rollanda bude mít světovou premiéru (a zároveň jediné představení) 2. prosince v pražské Tesla Aréně.

Článek

Hudba i libreto jsou dílem slovenského skladatele Dušana Rapoše, jehož diváci znají spíše jako filmového režiséra a producenta. Ve světě je ale populární především jako autor filmové i scénické hudby. Autorkou textů árií k rockové opeře je česká herečka Eva Vejmělková. Choreografie díla se ujal Jaroslav Moravčík.

Pod taktovkou italského dirigenta Marcella Roty vystoupí rockoví hudebníci i operní sólisté jako Pavarrotiho žák Gianluca Terranova z Milána, Roisella Ruini z Říma či Thiago Arancam z Monte Carla.

V rockové sekci to bude sólový kytarista Lilly Allen James Nisbet, německý baskytarista Lars Lehmann, hannoverský multiinstrumentalista Oswald „Ossy“ Pfeiffer, slovenský klavírista Juraj Tatár či evropský virtuos na akordeon Michal Červienka. V Petru a Lucii účinkuje i Český národní symfonický orchestr Praha, Český filharmonický sbor z Brna či baletní sólisté z Moskevského divadla klasického baletu.

Během tříhodinového večera se představí na 150 účinkujících z devíti zemí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám