Hlavní obsah

Šílenec Will Ferrell řádí v komedii Benga v záloze

Novinky, Stanislav Dvořák

Osvědčená filmová dvojice Adam McKay - Will Ferrell, která má na kontě perly jako Zprávař a Bratři z donucení, přichází s další nestředoproudovou ulítlou komedií Benga v záloze.

Článek

Na policejním oddělení sedí dvě neschopné nuly v podání Willa Ferrella a Marka Wahlberga. Všichni se jim smějí, ale jednou přijde den, kdy se prokáže, že jsou zatraceně dobří poldové. Odhalí největší podvod ve městě.

Benga v záloze jsou typická "ferrelovka" s absurdními dialogy, nepředvídatelnými reakcemi hlavního hrdiny a protahovanými scénami plnými trapnosti tak husté, že by se dala krájet. Zkušeného diváka nepřekvapí absence point anebo naopak pointy, které bijí do očí svou nelogičností.

Obavy vzbuzovalo spojení šílence Ferrela a poněkud komerčního herce Marka Wahlberga, nicméně světe div se, ta dvojice funguje. Wahlberg je logicky slabší, spíše nahrává Ferrelovi na smeče, ale nekazí zábavu.

Nějaký ten úsměv přivodí i omračující hispánská krasavice Eva Mendesová jako Ferrelova manželka. Jeho kolega se do ní okamžitě zamiluje a neustále zírá, přičemž  Ferrel přitápí pod kotlem humoru tím, že se chová, jako by ho obtěžovala. Nakonec ho dorazí tím, že mu představí bývalé přítelkyně, které se od ní liší národností, ale ne atraktivitou.

Hlášky, někdy zdánlivě přiblblé, se po chvíli ukážou jako velmi promyšlené. Ty nejlepší hází Ferrel, který při auto honičkách s mafií obdivuje kvalitu vlasů britského finančníka nebo hlásí, že "oni mají vrtulník, to není fér". Hustota gagů sice po čase slábne, nečekejte proto dalšího Zprávaře, ale pokud je vám nonsensový humor blízký, Benga v záloze nejsou špatnou volbou.

Celkové hodnocení: 70 % 

Reklama

Výběr článků

Načítám