Hlavní obsah

Metaloví Švédové Sabaton zaburácejí v ČR v listopadu

Novinky, Stanislav Dvořák

Příznivce heavy metalu ze staré školy potěší švédská skupina Sabaton, která se zastaví 6. listopadu ve Zlíně (Masters of Rock café) a 7. listopadu v Praze v KC Vltavská. Představí tam nejen letošní novinku Coat of Arms.

Článek

Skupina Sabaton byla založena v roce 1999 ve Švédsku a po počátečních neúspěších s vydáváním debutové desky Metalizer natočila druhý „debut“ Panzer Batallion, s nímž prorazila. Pokračovala dalšími studiovými alby a mezinárodními turné, až se propracovala mezi nejznámější jména evropského metalu.

Na albu Coat of Arms opět pilují styl založený na rychlých bicích a kytarových sólech, jež odkazují především ke scéně osmdesátých let. Samozřejmě nechybí nosný mužný vokál, který chraplavě skanduje jejich ponuré příběhy, často inspirované druhou světovou válkou, a většinou směřuje k monumentálně hymnickým refrénům.

Vstupenky na koncerty jsou k dostání v předprodejních sítích Ticketportal (i na Slovensku), Ticketpro a Ticket-Art. Dále na baru v Masters Of Rock Café ve Zlíně a na stránkách www.mastersofrock.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám