Hlavní obsah

Richard Müller slibuje tiché turné, má být pohlazením pro duši

Novinky, Stanislav Dvořák

Zpěvák Richard Müller plánuje komorní turné po Česku a Slovensku. Koncerty se mají konat v intimním prostředí divadel, kde má publikum ke zpěvákovi blíže, a muzika prý bude potichu.

Článek

Turné startuje krátce po vydání alba Už 20. listopadu v Grand Hotelu Kempinski High Tatras na Štrbském plese. V Česku si Müller naplánoval pouze čtyři zastávky, a to 5. prosince v Plzni, 6. prosince v Praze, 8. prosince v Ostravě a 11. prosince v Brně.

"Bude to opravdu vypadat a znít jinak, než když jsme v minulých letech v halách a na festivalech hráli hlasitý bigbít," říká zpěvák. "Rád bych do playlistu zařadil i jiné než chronicky známé písničky. Celé vystoupení by mělo být pohlazením pro duši, proto tomu říkáme tiché turné. "

Müllera budou doprovázet osvědčení muzikanti - bubeník Juraj Kuchárek, kytarista Peter Markuljak, klávesák Vilo Vitéz, baskytarista Viktor Hidvéghy, hráč na dechové nástroje Michal Žáček a perkusionista Štefan Bugala.

Některé nové skladby zabalené do elektroniky budou muset být naživo nově aranžovány a podle Müllera dodají netradiční zvuk akustické nástroje jako vibrafon, klarinet či perkuse.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám