Hlavní obsah

Metaloví W.A.S.P. rozpálí Zlín

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zlín

Americká glamrocková kapela W.A.S.P. se vrací do České republiky, zahraje v pátek 22. října ve Zlíně v klubu Masters of Rock.

Článek

W.A.S.P. se řadí vedle slavných Kiss ke kultovním kapelám, na kterých vyrostly celé generace rockerů. Formace vznikla v roce 1982 jako jedna z nejtvrdších kapel, jež se v té době na americké metalové scéně objevovaly.

Díky své šokující image, textům a zejména proslulým živým vystoupením se velmi rychle dostala do světového podvědomí. Zakladatel a frontman kapely Blackie Lawless při živých koncertech například svazoval a týral polonahé modelky a po divácích házel kusy syrového masa.

"V kapele se často mění obsazení, ale i tak mají její desky neustále vzestupnou tendenci," prohlásila Benešová. Američtí W.A.S.P. nebudou ve Zlíně poprvé. Do města zavítali před třemi lety, když ve sportovní hale vystoupili v rámci zimní variace jednoho z největších rock-metalových festivalů v Česku Masters of Rock.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám