Hlavní obsah

V galerii Mánes si můžete tři měsíce hrát

Novinky, kaz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

V pražské galerii Mánes od 4. listopadu tři měsíce potrvá unikátní multižánrový festival Play, na němž si návštěvníci mohou hrát na workshopech, při projekcích a představeních. Za nápadem, který navazuje na projekt Orbis pictus, stojí protřelý Petr Nikl.

Článek

Festival Play nabízí exkluzivní program s uměleckými performancemi, z nichž mnohé vznikly exkluzivně právě pro tento účel. Součástí festivalu bude například jediný koncert  zpěvačky Ivy Bittové, který se bude konat v Praze v rámci jejího listopadového turné po Evropě (6. listopadu ve 20 hodin).

Dále se na festivalu objeví americké duo NoSugar se svou postmoderní lidovou hudbou (7. listopadu ve 20 hodin). Dan Bárta chystá vystoupení s triem Roberta Balzara (11. listopadu v 19 hodin).

Některá vystoupení, která se v Mánesu budou konat:
Dafna Naphtali, Michael Delia - náhodné a improvizované zvuky, které jsou zachycené a poté propletené do zvukového gobelínu
Večery dokumentárního filmu
Přednáška ke 251. výročí narození Friedricha Schillera
Ondřej Smeykal - sólové představení pro skleněné didgeridoo
Mamapapabanda - večer věnovaný projevům lidské řeči ve všech jejích podobách
Sváteční pop - propojení výtvarníků a hudebníků Petra Nikla, Milana Caise, Ondřeje Smeykala a Jiřího Hradila.

Informace o programu festivalu a předprodeji vstupenek na www.orbis-pictus.com.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám