Hlavní obsah

Rychlokurzem voyeurství pokračuje festival 4 + 4 dny v pohybu

– Praha
Novinky, kaz

Mezinárodní festival 4 + 4 dny v pohybu potrvá v Praze do neděle 24. října a program nabídne i zážitky katalánské prostitutky s cizincem, nizozemskou studii mužského světa, belgickou stand-up komedii nebo český rychlokurz voyeurství. Pásma se zúčastní také novinářka Petra Procházková.

Článek

Kromě tradičních prostor divadla Archa, La Fabriky a Studia Alt@ má i letos festival svůj ústřední bod, s jehož prostorem a geniem loci umělecky pracuje. Je jím objekt bývalého Ústředí lidové umělecké výroby na Národní třídě 36.

Bypass nabídne český rychlokurz voyeurství

Jeden ze série site specific projektů připravila mezinárodní skupina umělců v čele s Danielou Voráčkovou, Philippem Schenkerem a Howardem Lotkerem. Jejich Passing By/Bypass ve středu 20. října slibuje v rámci nenáročného rychlokurzu naučit návštěvníky základním postupům voyeurství pro začátečníky.

V budově na Národní 36 se ve středu 20. října uskuteční také pokračování úspěšného projektu Fórum budoucnosti II. Mezioborová konference nese letos podtitul Starost a soucit aneb Ropná party končí. Nad budoucím směřováním naší společnosti se budou zamýšlet například novinářka Petra Procházková, bývalý ředitel festivalu Jeden svět Igor Blažević, dokumentarista Martin Mareček a jiní hosté s velmi vyhraněnými názory.

Katalánské zážitky prostitutky s cizincem

Tradičně silná divadelní dramaturgie má pro návštěvníky připravena zajímavá představení. Ve středu večer představí katalánská performerka a tanečnice Sonia Gomez své Zážitky s cizincem. Jedná se o část jejího originálního projektu, s nímž si podmanila diváky na evropských festivalech a v němž tentokrát ztvárňuje roli prostitutky komunikující s neznámým mužem.

S odkazem na umělecké instituce, jež v minulosti v budově na Národní sídlily a tvořily, připravili Petr Borkovec a další autoři z okruhu nakladatelství a kavárny Fra na sobotu 23. října večer plný básní a prózy o výšivkách, české krajině a lidovém duchu.

Informace o programu a vstupenkách na www.ctyridny.cz.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám