Hlavní obsah

Novou vlnu 80. let navrátí koncert Laury a jejích tygrů

Novinky, kaz

Formace Laura a její tygři se ve čtvrtek 21. října v původní sestavě připomene věrným i zvědavým posluchačům v pražském KC Vltavská. Oslaví spolu s projektem Big Bang a skupinou Tam Tam Orchestra 25 let své existence.

Foto: archiv, Novinky

Laura a její tygři se v KC Vltavská představí i v původní sestavě.

Článek

V úvodu večera vystoupí kompletní původní sestava, například s Janou Amrichovou, Martinem Poštou, Jiřím Ryvolou nebo Milošem Vacíkem ve vzpomínkovém bloku Žár trvá.

„Praha je po žatecké Dočesné druhým a posledním místem, kde nejen pamětníci uvidí a uslyší Lauru, jak hrála v dobách svého strmého vzestupu v druhé polovině osmdesátých let,“ říká Karel Šůcha, kapelník a zakladatel. V druhé části koncertu představí Laura a její tygři pražským divákům nový ambiciózní projekt Big Bang! v obsazení: Lenka Nová, čtyři saxofony, tři trumpety, tři trombony, dvě kytary, baskytara, bicí a percussion.

„Pořad měl premiéru právě na žatecké Dočesné a setkal se s nadšeným přijetím publika,“ doplnil Karel Šůcha. Na závěr všichni účinkující a další host, Tam Tam Orchestra, zahrají proslavenou sambu batucadu, kterou společně připravili pro vystoupení na Českém národním dnu na EXPO 2010 v Šanghaji.

Laura a její tygři

Na konci roku 1985 Karel Šůcha inspirován novelou Williama Saroyana Tracyho tygr založil v Neprakta klubu v Mostě rockovou skupinu Laura a její tygři. Skupina koncertuje po tehdejším Československu a řadí se mezi skupiny české nové vlny.

Léta 1986-89 byla určována rostoucí prestiží kapely na domácí půdě a na podzim roku 1989 se skupina profesionalizuje. První zahraniční koncert skupiny se uskutečnil v roce 1987 ve Varšavě na festivalu Poza kontrola, následuje koncertní turné v Bulharsku, v Moskvě a na Světovém festivalu mládeže v Severní Korei.

Pád železné opony umožnil Lauře a jejím tygrům v letech 1991–95 koncertovat téměř výhradně v západní Evropě, především ve Francii a Německu.

Vstupenky jsou za 200 korun v předprodeji v síti Ticketportal a pokladně KC Vltavská, na místě budou pak stát 250 Kč. Více informací na www.lauranet.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám