Hlavní obsah

Tipy Světlany Nálepkové

Právo, Novinky, míš, cg, aš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Herečka Světlana Nálepková uvádí, co ji zaujalo v kultuře. Redakčními tipy jsou nové album Alicie Keys a román Jiřího Šotoly Svatý na mostě.

Článek

Tipy Světlany Nálepkové

Čtu: V zásadě čtu, co mi přijde pod ruku a stejně na to mám málo času. Mám rozečtenou už pátou knihu mojí sestry Táni Nálepkové, která se jmenuje Cvičebnice praktického bytí.

Poslouchám: Před půl rokem jsem dostala jako dárek CD hudby z filmu Frida a od té doby ho poslouchám skoro denně. Vlastně ho střídám jen se svým velkým objevem - nikdy mě nenapadlo, že ho budu poslouchat - Danielem Landou, jehož předposlední deska Smrtihlav mě uchvátila.

Viděla jsem: Konečně jsem včera viděla film Frida a jsem absolutně nadšená, dlouho jsem nebyla tak potěšená zjištěním, jaké se ještě točí hezké filmy.

Internet: Neumím počítač skoro ani zapnout a jediné, kam se na internetu umím dostat, jsou moje vlastní webové stránky.  

Jiří Šotola: Svatý na mostě

Jiří Šotola (1924 - 1989) svým románem vykreslil historický obraz společenského rozkladu předhusitských Čech. I pětadvacet let od prvního vydání stojí za to začíst se do osudů Johánka z Pomuku - Jana Nepomuckého, který se za pomoci Mikuláše Puchníka, všehoschopného muže vládnoucího české katolické církvi, vypracovává z arcibiskupského notáře na kněze, doktora církevního práva a nakonec pražského generálního vikáře. Stejně skončí v roce 1393 v šatlavě, přes jeho mrtvolu se musí udržet ve hře podšívky podšitější než on.

Eminent, 397 stran

Alicia Keys: The Diary Of Alicia Keys

Alici Keys patří k nastupující generaci amerických zpěvaček, jimž je již hip hop vlastní. Přestože je pohledná, nestaví jen na vzhledu, ale především na svém umění, jak hráčském ( je docela obstojná pianistka), tak především pěveckém. Má nejen dobrý hlas, ale také oplývá živočišným feelingem, takže dokáže posluchače vtáhnout do skladeb, pohybujících se mezi současným r´n´b a hip hopem s občasnými přesahy od dalších žánrů od kultivované hudby exkluzivních nočních klubů, jakou přinášela Sade, až po pop.

Ani balady jako je If Ain´t Got You nezní přeslazeně ani uhlazeně což platí i o duetu Diary. The Diary Of Alicia Keys protvrzuje kvality Alicie Keys samotné i týmu, který ji obklopuje. Album je do detailů propracované a všechny jeho složky jsou vyvážené, takže zaujme masy aniž by odradilo náročnější posluchače.

Alicia Keys: The Diary Of Alicia Keys

BMG 57:34

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám