Hlavní obsah

Na TV cenu Elza kandiduje Kriminálka Anděl či Nespavost

Právo, jp

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Členové filmové a televizní akademie a odborná porota, složená z novinářů či vysokoškolských pedagogů, hodnotí v těchto dnech televizní pořady, které mají šanci získat výroční ceny ELZA 2010. Uzávěrka je v pondělí.

Článek

Hodnocené období pořadů a interpretů nezahrnuje celý kalendářní rok, pouze dobu od 1. července 2009 do letošního 30. června a týká se všech televizí působících na českém trhu. V původní dramatické tvorbě mají šanci získat cenu tvůrci televizních příběhů Archiv, Domina, Nespavost, Smyčka nebo Sněžná noc (vše Česká televize).

Jako nejlepší pořad může vyhrát buď seriál Vyprávěj (ČT), Kriminálka Anděl II. (Nova) nebo inscenace Nespavost (televizní studio ČT v Ostravě). Nejlepší herečku vybírají hodnotitelé mezi Ninou Diviškovou, Simonou Stašovou a Emilií Vášáryovou, herce mezi Vladimírem Dlouhým, Vojtěchem Dykem a Františkem Němcem.

V kategorii dokument se rozhoduje mezi Českým milováním (TV Barrandov) a dvěma tituly odvysílanými na ČT dvojce: Můj fotr a jeho nejoblíbenější koncentráky a cyklem Neznámí hrdinové. Stejně jako loni soupeří o nejlepšího moderátora Jan Kraus, Václav Moravec a Karel Šíp, loni vyhrál Moravec.

Reklama

Výběr článků

Načítám