Hlavní obsah

Film Alice Nellis Mamas & Papas získal ocenění v New Yorku

Novinky, Stanislav Dvořák

Film Mamas & Papas získal hlavní cenu pro celovečerní film Golden Starfish Award Narrative Prize a dále cenu za scénář Zicherman Family Foundation Screenplay na Hamptons International Film Festivalu, uvedla PR manažerka filmu Uljana Donátová.

Článek

Festival se koná už osmnáct let v polovině října, v letošním roce zde bylo podle údajů organizátorů promítnuto více než 100 celovečerních a krátkých filmů, které v průměru zhlédne 15 tisíc diváků. Festival vznikl s cílem podporovat nezávislé filmové tvůrce z celého světa.

"Film Mamas a Papas jsme všichni dělali rádi, s plným nasazením a hlavně vírou v to, že toto téma je důležité nejen pro nás, ale i pro mnoho ostatních. Proto nás všechny nesmírně těší, že jeho mezinárodní premiéra proběhla v natolik otevřené a vstřícné atmosféře. Z cen máme samozřejmě radost, ale snad ještě více nás těší zájem možných distributorů - například Kanada koupila práva ještě před kanadskou festivalovou premiérou, která se má nyní konat  ve Vancouveru," říká s hrdostí režisérka a autorka Alice Nellis.

Její snímek se zabývá otázkou adopcí a potratů. Konfrontuje stresující situaci lidí, kteří nemůžou mít děti, s těmi, kteří žijí na hranici bídy a dítěte se chtějí zbavit. Průměrné hodnocení vypočítávané československou filmovou databází dosáhlo 61 %.

Reklama

Výběr článků

Načítám