Hlavní obsah

Reggae zpěváci King Kalabash a Baron Black oslaví v Praze 20 let spolupráce

Novinky, Stanislav Dvořák

V pražském Lucerna Music Baru oslaví 12. října 20 let spolupráce King Kalabash a Baron Black, dva karibští rodáci, kteří jsou v hudebním světě známí také pod značkou Big Famili.

Článek

"Základem tvorby dua Big Famili je vedle uvědomělých textů strhující kombinační schopnost, kterou společně dovedli velmi blízko k dokonalosti. King Kalabash je výborný zpěvák a Baron Black jej k tomu pohotově doprovází svým rychlým ragamuffinem. Oba s hravostí zpívají francouzsky, anglicky i vlastním kreolským jazykem o životě, vztazích i možnostech ideální symbiózy s Bohem a vším živým," říká Lukáš Kolíbal z agentury JahMusic.

King Kalabash a Baron Black se dostali do ČR z Karibiku přes Francii. Postupně vzbudili zájem klubového publika a nyní už jsou tu jako doma. Kinga Kalabashe můžete znát třeba z pražského Febiofestu a z festivalu Reggae Meeting. Vystupuje za doprovodu pražské kapely Riddimshot.

V roce 2007 se pak Big Famili zúčastnili turné známé skupiny United Flavour k albu Unity, kde si také zazpívali. Na pražském koncertě proto logicky hostuje také španělská zpěvačka z United Flavour, která si říká Sista Carmen.

Kromě Carmen přijedou z Paříže Neg Lyrical a Straika D a z Polska skupina East West Rockers, propojující reggae, dancehall i hiphop. Trio zpěváků Cheeba, Ras Luta a Grizlee přijede v doprovodu svého DJ Kuba1200 i crew, která se stará o vizuální projekce, společně otevřou scénu pro hlavní oslavence.

Reklama

Výběr článků

Načítám