Hlavní obsah

Killing Joke představí v Praze své nové album

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

V pražském Lucerna Music Baru vystoupí v pondělí večer britská postpunková skupina Killing Joke, vedená zpěvákem Jazem Colemanem. Představí tam své nové album Absolute Dissident.

Článek

Killing Joke patří k nejvýraznějším představitelům temného post punku počátků osmdesátých let. Svým pojetím ovlivnily celou řadu dalších kapel, ať už post punkových nebo hrajících syrový crust punk, ale také metalových. Jejich divoké pojetí ovlivnilo i fúzi brutální elektroniky s metalem, což je slyšet u Ministry.

Skupina a zejména její zpěvák jsou v České republice velmi dobře známi. Jaz Coleman produkoval album Čechomoru Proměny a objevil se i ve filmu Rok Ďábla.

Killing Joke vystoupili poprvé v Praze na počátku devadesátých let, v době kdy doznívala jejich popularita. Skupina pak omezila svou činnost a Jaz Coleman se věnoval orchestrálním skladbám zejména úpravám rockových písní pro symfonická tělesa. V novém tisíciletí se opět vrátil ke Killing Joke.

Reklama

Výběr článků

Načítám