Hlavní obsah

Winston Churchill pronikl do britské hitparády

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bývalý britský premiér Winston Churchill se dostal do britské popové hitparády a hned dosáhl na čtvrtou příčku. Posmrtně to dokázal díky albu Reach For The Skies vydanému k 70. výročí letecké bitvy o Británii. Na něm jsou zhudebněny některé z jeho slavných projevů.

Foto: Profimedia.cz

Winston Churchill

Článek

Na samý vrchol britského žebříčku nejúspěšnějších alb sestavovaného společností Official Charts Company se vyšplhalo album Science & Faith irské skupiny The Script. Žebříčku singlů nově kraluje jedenadvacetiletý londýnský rapper Tinie Tempah se songem Written In The Stars.

Neobvyklé album vojenských písní a Churchillových projevů Reach For The Skies nahrála oficiální vojenská kapela Central Band of the Royal Air Force britského vojenského letectva (RAF) k výročí letecké bitvy s německou Luftwaffe z července až října 1940. "Je úžasné, že k dlouhému seznamu hvězd oficiálního žebříčku jako jsou Elvis, Madonna, Cliff (Richard) a The Beatles nyní můžeme připojit Winstona Churchilla," řekl manažer Official Charts Company Martin Talbot. "To, že britská veřejnost toto album kupuje v takovém množství, je také pocta neuvěřitelným obětem našich vojáků," dodal.

V první pětce žebříčku jsou ještě další dvě novinky. Na druhé příčce se umístila deska Record Collection anglického kytaristy Marka Ronsona a jeho kapely The Business Int. Top 5 pak uzavírá Tiger Suit skotské zpěvačky KT Tunstallové.

Kolekce písní Phila Collinse Going Back byla z čela odsunuta na třetí příčku. Legendární Eric Clapton si zajistil už 25. účast v nejlepší desítce albem Clapton, které je sedmé.

Žebříčku singlů vévodí Tinie Tempah se songem Written In The Stars, který si během prvního týdne od vydání koupilo více než 115 tisíc lidí. Na druhou příčku odsunul píseň Just the Way You Are (Amazing) amerického zpěváka Bruna Marse. Třetí je novinkový singl Let the Sunshine britského rappera, který si říká Labrinth.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám