Hlavní obsah

DiCaprio potvrzen v roli šéfa FBI Hoovera, přidá se Joaquin Phoenix

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Leonardo DiCaprio bude hrát hlavní roli ve filmu o J. Edgaru Hooverovi, potvrdil scénárista Dustin Lance Black. Do filmu režiséra Clinta Eastwooda navíc přibylo další známé jméno, herec Joaquin Phoenix, píše server Cinemablend.

Foto: Reuters

Leonardo DiCaprio

Článek

Film se bude věnovat politice, nekalým praktikám FBI i bizarnímu skrytému životu J. Edgara Hoovera, který byl podle amerických médií transvestita a věnoval se neobvyklým sexuálním orgiím. Scénárista Black uvedl, že příběh bude vyprávět z pohledu Hoovera a nebude „tak přímočarý a tradiční jako ve filmu Milk“.

"Četl jsem o něm všechny knihy, jsem blázen do historie. Vždycky to vyprávějí ze vzdáleného pohledu, protože on si nikoho k tělu nepustil. A kvůli tomu, a kvůli protikladu toho, co si myslel, že je jeho minulost, a toho, čím skutečně byla, to dostává netračiní strukturu.“

Hoover byl jednou z nejobávanějších osob v USA 50. a 60. let, v FBI vládl až do své smrti. Bojoval s mafiány, ale také hrál podivné zákulisní hry, podle mnoha zdrojů vydíral politiky a celebrity. Využíval k tomu odposlechy i síť agentů. Podle komentáře listu Guardian se Hoovera báli i američtí prezidenti, protože nikdo netušil, kdy na koho něco vytáhne. Možná i proto nebyl nikdy z ředitelské židle odvolán.

Reklama

Výběr článků

Načítám