Hlavní obsah

Sting představí symfonické aranže svých skladeb

Právo, Jaroslav Špulák

Britský zpěvák, hudebník a skladatel Sting se ve středu představí v pražské O2 Areně. Před vyprodanou halou vystoupí v programu nazvaném Symphonicity featuring the Royal Philharmonic Concert Orchestra. S londýnskými filharmoniky pod vedením dirigenta Stevena Mercuria zahraje nejenom skladby ze svého aktuálního alba Symphonicities, ale i další, připravené pouze pro koncertní provedení.

Foto: Profimedia.cz

Zpěvák Sting na letošním koncertu ve Washingtonu.

Článek

Kromě orchestru ho doprovodí kytarista Dominic Miller, baskytarista Ira Coleman, bubeník David Cossin a vokalistka Jo Lawry. „Na pódiu se mnou bude padesát nejlepších muzikantů světa,“ tvrdí Sting.

Během večera zazní symfonické verze takových rockových klasik, jakými jsou Roxanne, Every Breath You Take nebo Every Little Thing She Does Is Magic od Stingovy kapely The Police, také Englishman in New York, Fragile, Russians či Desert Rose z jeho sólové kariéry.

Koncertní turné začalo v Oslu

Evropská část koncertního turné odstartovala 3. září v norském Oslu. Na další dvě vystoupení v Kodani byly vstupenky rozebrány během pěti minut.

Práce s orchestrem začala Stinga vážně zajímat teprve před dvěma lety. Tehdy byl pozván na vystoupení legendárního Chicago Symphony Orchestra a následně i Philadelphia Orchestra u příležitosti oslav vzniku Academy Of Music.

Tyto zkušenosti na něj silně zapůsobily a tehdy dostal nápad upravit své skladby pro symfonický orchestr a vydat je na desce Symphonicities.

„Vystoupení s chicagským a filadelfským orchestrem byly důležité body mé hudební kariéry. Díky tomu získaly skladby, které byly třeba až třicet let stálými položkami mých koncertních setlistů, novou barevnost a obsah. Jako bych je skládal znovu,“ řekl Sting.

Reklama

Související témata:

Související články

Nová CD – Sting, Korn i Tokio Hotel

Největší hudební událostí toho týdne je (kromě různých festivalů) vydání Stingovy nahrávky Symphonicities, kterou nahrál se symfonickým orchestrem. Dále...

Sting předělal sám sebe

Symfonická alba popových a rockových hvězd jsou sice záležitostí tisíckrát omletou, ale když to dělá Sting, přece jen je tu naděje na kvalitu. Jeho...

Výběr článků

Načítám