Hlavní obsah

Kühnův dětský sbor zvítězil v prestižní soutěži v italském Arezzu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Arezzo

Velkého úspěchu dosáhl Kühnův dětský sbor na slavné soutěži v italském Arezzu. Mezi 24 sbory z celého světa získal první místo v kategorii dětských sborů. V celkovém hodnocení i mezi silnou konkurencí obsadil druhé místo.

Článek

Do závěrečného kola hlavní soutěže bylo pozváno 24 sborů, mimo jiné z Indonésie, Norska, Finska,  Singapuru, Ruska, Španělska a jiných zemí.

Kühnův dětský sbor pod vedením sbormistra Petra Louženského (asistenta profesora Jiřího Chvály) nejprve s přehledem získal první cenu v kategorii dětských sborů, ale zároveň se jako jediný dětský sbor v dosavadní historii soutěže dostal do závěrečného finále Grand Prix o cenu města Arezza. V tomto finále se utkaly čtyři nejlepší sbory soutěže, kromě Kühnova dětského sboru to byly New Dublin Voices z Irska, Batavia Madrigal Singers z Jakarty a Svenska Kammarkören z Göteborgu.

Přestože je téměř nemožné porovnávat dětské hlasy s dospělými sbory, obsadil Kühnův dětský sbor celkové druhé místo za vítězným sborem ze Švédska, navíc sbormistr Petr Louženský obdržel zvláštní cenu pro nejlepšího dirigenta celé soutěže.

Kühnův dětský sbor si tak připsal další velký úspěch ve své téměř 80leté historii.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám