Hlavní obsah

Před Axlem Rosem vystoupí kanadští "AC/DC" Danko Jones

Novinky, Stanislav Dvořák

Koncert Axla Rose a jeho obnovených Guns N' Roses dostal nečekanou posilu. Před hlavním programem zahraje 27. září v O2 Aréně vynikající rocková sestava Danko Jones, která by se s nadsázkou dala popsat jako kanadská verze AC/CD.

Článek

Torontští Danko Jones se momentálně v Kanadě drží na špičce hudební scény. Hrají ostrý rock ze staré školy s naštvaným, ale melodickým zpěvem. Smršť riffů, při které rozhodně nevydržíte sedět, odkazuje k AC/DC, Motörhead i k punku. V čele Danko Jones stojí stejnojmenný zpěvák a kytarista, který vyniká vztekle odsekávanou dikcí a dobrým čichem na popově chytlavé refrény.

Od roku 1996 vydali už deset alb a poslední se jmenuje Full Of Regret. V Praze už vystupovali v roce 2006, ale tehdy se jim ještě nedostalo patřičné publicity.

Guns N' Roses vydali poslední album Chinese Democracy před dvěma lety a představili ho i v O2 Aréně. O novém materiálu se zatím neví. V posledních dnech se hodně psalo o jejich nepříjemném zvyku začínat koncerty až o několik hodin později, což někdy končí incidenty jako v irském Dublinu, kde naštvané publikum metalo po Axlovi lahve. [celá zpráva] Vzhledem k předkapele se ale nakonec vyplatí přijít na pražský koncert včas.

Vstupenky v cenách od 990 do 1990 korun jsou v prodeji ve sběrnách společnosti Sazka.

Reklama

Výběr článků

Načítám