Hlavní obsah

Konec hubených blondýn? Diváci v USA chtějí vidět tlusté lidi

Novinky, Stanislav Dvořák

Trendem roku 2010 prý budou v Americe tlustí herci a účastníci reality show. Alespoň to tvrdí list Hollywood Reporter, který se probíral programovými taháky velkých televizí. Skutečně se zdá, že lidé chtějí vidět na obrazovce poněkud širší postavy.

Článek

Nové pořady The Bachelor, Mike nad Molly, Celebrity Fit Club, Too Fat for Fifteen: Fighting Back, Obese, Jamie Oliver's Food Revolution nebo Thintervention ukazují ve velké míře silnější nebo vyloženě tlusté lidi.

Například novinka Thintervention patří k řadě reality show, kde se obyčejní obézní Američané snaží začít sportovat. Má slušnou sledovanost. Profesionální trenérka z tohoto pořadu Jackie Warnerová se domnívá, že všechny show o hubnutí jsou skvělé. Jejich účastníky to baví a Amerika prý potřebuje víc informací.

Spoluautor další podobné reality show (Biggest Loser) J. D. Roth se domnívá, že poptávka po tlustých lidech na obrazovce bude velká.

"Lidi říkali, že tlustí nejsou atraktivní a nikdo je nechce vidět v televizi. A já říkám: znáte někoho tlustého? A oni: jo, moje matka, moje sestra, můj bratr. A já jim řekl, jestli každý v místnosti zná někoho, kdo je v takové situaci, nejsou to vaši diváci?"

Třetina Američanů s nadváhou

V USA má přibližně 34 procent dospělých a 17 procent dětí problém s nadváhou. I při nadbytku podobných pořadů sledovanost Biggest Loser neupadá. Začátek osmého cyklu měl sledovanost 10,4 miliónu diváků.

V ČR se pořady o hubnutí vysílají, ale statistiky sledovanosti nestrhávají. Český seriál, který by měl za hlavního hrdinu tlustého člověka, se dosud neobjevil.

Reklama

Výběr článků

Načítám