Hlavní obsah

Premiéry - Dál než se zdálo, Karate Kid i Tajemství mumie

Premiéru má tento týden romantická komedie Dál než se zdálo, remake rodinného filmu Karate Kid, dobrodružná fantasy Tajemství mumie, dokument Generace 60 a pásmo cestopisných snímků Carstensz - Sedmá hora.

Článek

Dál než se zdálo

Romantická komedie Dál než se zdálo vypráví o zamilovaném páru, který má jeden problém: bydlí daleko od sebe. Má takový vztah šanci?

Erinin ironický smysl pro humor a naprostá otevřenost naprosto okouzlil Garretta. Jiskra přeskočila a byla z toho plnohodnotná letní láska a nikdo nečekal, že potrvá, až se Erin bude muset vrátit do San Francisca a Garrett zůstane kvůli práci v New Yorku. Jenže když se šest týdnů radovánek nenápadně změní v něco hlubšího. Podaří se zamilovanému páru pomocí textovek a nočních hovorů překonat vzdálenost?

Going the Distance, USA, 2010, 102 min., české titulky, režie: Nanette Burstein, hrají: Drew Barrymoreová, Justin Long, Charlie Day, Jason Sudeikis, Christina Applegateová...

Karate Kid

V polovině osmdesátých letech běželo v kinech drama Karate Kid, které se nyní vrací jako remake s Jackie Chanem v roli mentora.

Hlavní hrdina filmu Karate Kid, dvanáctiletý Dre Parker mohl klidně být tím nejpopulárnějším klukem v celém Detroitu, ale poté, co je oba kariéra jeho matky zavede do Číny, má s navazováním přátelství se svými vrstevníky velké problémy. Seznámí se s údržbářem Hanem, který o sobě tají, že je mistrem kung fu. Začne Dreho trénovat na nadcházející kung fu turnaj...

The Karate Kid, USA/Čína, 2010, 140 min., režie: Harald Zwart, hrají: Jaden Smith, Jackie Chan, Taraji P. Hensonová, Wenwen Han, Rongguang Yu...

Tajemství mumie

Režisér a producent Luc Besson natočil dobrodružnou fantasy určenou mladší generaci, tentokrát jde o adaptaci klasického komiksu.

Píše se rok 1912 a mladá šarmantní reportérka Adèle Blanc-Sec je ochotna učinit vše, aby dosáhla svých cílů. Neohroženě se vrhá do boje s podvodníky, šílenými vědci, ale i zkorumpovanými politiky. Ve chvíli, kdy Paříž ohrožuje 136 milionů let starý ptakoještěr, je to právě ona, kdo přispěchá městu světel a jeho obyvatelům na pomoc.

The Extraordinary Adventures of Adele Blanc-Sec, Francie, 2010, 105 min., český dabing, režie: Luc Besson, hrají: Louise Bourgoin, Mathieu Amalric, Gilles Lellouche, Jean-Paul Rouve, Jacky Nercessian...

Generace 60

Režisér Peter Hledík natočil dokument Generace 60 o generaci absolventů elitní Průmyslové školy jaderné techniky v Praze v Ječné ulici, která z rozhodnutí tehdejší komunistické vlády byla založena roku 1955 a fungovala až do roku 1985. V době svého působení vychovala stovky specialistů a řadu výrazných světových osobností. Dnes v tomto oboru chybí v Evropě několik desítek tisíc odborníků.

Dokument se vydává po stopách bývalých absolventů, sleduje jejich uplatnění v zahraničí, mapuje rozdílné osudy lidí. Není jen portrétem několika výjimečných mužů a žen, ale je i dokumentem doby.

Generace 60, Česká republika, 2010, 67 min., české znění, režie: Peter Hledík, hrají: Juraj Martínek, František Svátek, Veronika Borecká-Rebl, Jan Soukup, Ladislav Mravec

Carstensz - Sedmá hora

Do kin vstupuje pásmo cestopisů slovenského dokumentaristy Pavola Barabáše, jde o filmy Carstensz - Sedmá hora, Bhután - Hledání štěstí a Na kolech přes Himaláje.

Vysoko nad neprobádanou novoguinejskou džunglí, prorážející těžké dešťové mraky, se tyčí Sněžné hory. Nad nimi se vypíná ostrý vápencový jehlan, nejexotičtější a zároveň nejhůře dostupná hora světa, Carstenszova pyramida.

Říká se, že na Bhután zapomněli lidé, ale nikdy ne bohové. Putování zapomenutou krajinou, ve které lidé uctívají vše živé, je vyprávěním o štěstí.

Velkolepý, 700 km dlouhý, přechod indických Himalájí na kolech přes údolí Kinnaur, Spiti, Lahaul a posvátné jezero Tso Morini do Lehu, zachytil slovenský dokument.

Carstensz - The Seventh Summit, Slovensko, 2008,  režie: Pavol Barabáš

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám