Hlavní obsah

Výstava České stopy v Brazílii doputuje na Pražský hrad

Právo, hyp
Praha

I v tak daleké zemi, jako je Brazílie, zanechali čeští emigranti poměrně výraznou stopu. Právě o ní pojednává výstava České stopy v Brazílii, která se otevírá ve středu 15. září v Tereziánském křídle Starého královského paláce na Hradě.

Článek

Na své si přijdou jak milovníci historie, neboť první kontakty mezi českými zeměmi a Brazílií se datují již do 18. století, tak zájemci o cestování a etnografové. Součástí výstavy jsou i fotografie původních obyvatel Brazílie od Attily Loranta, ten žije v Budapešti a fotí pro National Geographic.

Celý jeden oddíl výstavy je věnován jednomu z nejpopulárnějších brazilských prezidentů, Juscelinu Kubitchekovi. Jeho předkové pocházeli z jižních Čech a on sám zásadně změnil politický vývoj Brazílie. Také založil nové hlavní město ve vnitrozemí, Brasílii.

Další části expozice mapují přistěhovalecké vlny, které do Brazílie mířily a věnují se také současnému životu přistěhovalců.

Výstava bude otevřena denně od 10 do 18 hod. a potrvá až do 30. listopadu. Plné vstupné je 120 korun, snížené 70 korun, rodinné 240 Kč. 

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám