Hlavní obsah

Nová DVD - Robin Hood, Kuličky i Souboj Titánů

Pokud máte rádi hollywoodské velkofilmy, jistě vás potěší, že tento týden na DVD vychází hned dva: Robin Hood a Souboj Titánů. Opakem žánrovým i pojetím je český povídkový film o ženách Kuličky.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Nová DVD

Článek

Robin Hood

Nového zpracování legendy o Robinu Hoodovi se ujal režisér Ridley Scott, který na příběhu, který tak důvěrně známe, nenechal kámen na kameni.

Když se lučištník Robin stane svědkem smrti krále při obléhání francouzského hradu, rozjede se okamžitě do Anglie. Ocitá se v hrabství Nottingham, které ovládá bezskrupulózní šerif, proti kterému brojí statečná Lady Marion. Po smrti Richarda se dostává na trůn slabý král Jan s dvorním našeptávačem Gisbornem, který tajně osnuje francouzskou invazi do země. Ve chvíli nejvyšší nouze ale přichází doba hrdinů. Hrdinů jako je Robin...

Robin Hood, USA/Velká Británie, 2010, 140 min., režie: Ridley Scott, hrají: Russell Crowe, Cate Blanchettová, Max von Sydow, William Hurt, Mark Strong...

Kuličky

Kuličky jsou povídkový film o tom, jak ženy manipulují s muži. O drobných vydíráních, o pláči, o slzách, o schopnosti se obětovat pro vysněný cíl, o sexu ve službách, o tom jak využít empatie. Začíná to už v dětství na hřišti a nekončí ani po smrti. Postupem let se ženský mechanismus manipulace rozvíjí, formuje, zraje až dospěje k dokonalosti.

Jednotlivé příběhy se odehrávají na technopárty i na katolické faře a završují se ve spokojené domácí rutině dvou starých lidí, kterou už nemůže narušit nic – ani smrt.

Kuličky, Česká republika 2008, 75 min., režie: Olga Dabrowská, hrají: Josef Vystrčil, Libuše Balounová, Marika Procházková, Jiří Vyorálek, Petr Jeništa…

Rivalové

Romantické drama Rivalové, které vypráví o lásce dvou mužů k jedné ženě, natočil herec Kiefer Sutherland.

Vdovec Goddard si podal inzerát, že hledá hospodyni, na který se přihlásí mladá a půvabná Emma Rileyová. V domě žije i Goddardův dvacetiletý syn Wendel, který je s otcem v neustálém konfliktu. Příchod Emmy mění atmosféru v domě a oba muži se do ní zamilují.

Woman Wanted, USA/Kanada, 2000, 106 min., režie: Kiefer Sutherland, Alan Smithee, hrají: Holly Hunterová, Kiefer Sutherland, Michael Moriarty, Carrie Prestonová, Allegra Fultonová...

Souboj Titánů

Legendární fantasy z roku 1981 Souboj Titánů se dočkala nového zpracování, při němž tvůrci vsadili na nejmodernější trikové efekty a 3D zpracování.

Boj mezi bohy samotnými může zničit celý svět. Perseus - syn boha vychovávaný člověkem - neuspěje v záchraně své rodiny před Hadem, pomstychtivým bohem podsvětí. Když už nemá co ztratit, rozhodne se pro nebezpečnou misi, jejímž cílem je zničit Háda dřív, než se jemu podaří zničit Dia a rozpoutat peklo na zemi.

Clash of the Titans, Velká Británie/USA 2010, 106 min.,režie: Louis Leterrier, hrají: Sam Worthington, Liam Neeson, Ralph Fiennes, Jason Flemyng, Gemma Artertonová...

Čachtická paní

Legenda o Čachtické paní, snad největší vražedkyni všech dob, neustále fascinuje filmaře. Nedávno vznikl koprodukční velkofilm Juraje Jakubiska, který se pokusil slavnou šlechtičnu ospravedlnit. Francouzská režisérka Julie Delpyová zvolila klasičtější pojetí legendy.

Uherská šlechtična Erzebet Bathory je bohatá, obdivovaná... a obávaná. Její krása je údajně draze vykoupena krví nesčetných obětí, v níž se koupe, aby si uchovala svěžest mládí. Kam až je ochotna zajít pro lásku a kde leží hranice mezi pravdou a mýtem?

The Countess, Francie/Německo, 2009, 94 min., režie: Julie Delpyová, hrají: Julie Delpyová, Daniel Brühl, William Hurt, Anamaria Marincaová, Sebastian Blomberg...

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám