Hlavní obsah

Nový Brumbál bude zase Ir

ČTK, rm
NEW YORK

Britský herec irského původu Michael Gambon byl vybrán do role ředitele čarodějnické školy profesora Brumbála ve třetím díle potterovské ságy Harry Potter a vězeň z Azkabanu. Tento Dubliňan nahradí rodáka z Limericku Richarda Harrise, který zemřel loni v říjnu na rakovinu.

Foto: Martin Petřík

Jakub Janda se právě nyní připravuje na závody v Letní Grand Prix.

Článek

Jak oznámil internetový magazín E!, oko producentů spočinulo nakonec na 62letém Gambonovi, který studoval spolu s Laurencem Olivierem a je považován za jednoho z nejlepších britských herců. Na kontě má účinkování ve filmech Ospalá díra či Gosfordský park a byl nominován na Emmy a Zlatý globus za skvělé podání prezidenta Lyndona Johnsona ve snímku Path To War z produkce HBO.

Po Harrisově skonu se objevily spekulace, že roli obsadí třiašedesátiletý Ian McKellen, ale ten prý nikdy o přijetí role vážně neuvažoval, protože je vytížen prací na jiné, neméně úspěšné sáze Pán prstenů. I když Gambonův kontrakt na nový díl čarodějnické ságy nebyl potvrzen a jeho podmínky nejsou známé, je zřejmé, že obsazení role spěchá, aby se nevytratil kasovní úspěch prvního a druhého dílu počítaný ve stamilionech dolarů.

Natáčení třetího dílu se plánuje na počátek letošního roku a uvedení do kin na léto 2004.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám