Hlavní obsah

Kabáti v Praze zahrají až po skončení volební kampaně

Právo, hyp

Radnice Prahy 10 se dohodla s jednou z nejpopulárnějších českých rockových skupin Kabát, že připravovaný koncert, který se měl uskutečnit 10. října v rámci oslav Prahy 10, přesune na dobu po volbách. „Jak skupina, tak radnice, nechtějí být obviňovány z toho, že koncert dělají v rámci předvolební kampaně,“ řekl Právu tiskový mluvčí Prahy 10 Jan Charvát.

Článek

Vystoupení se mělo uskutečnit na zimním stadiónu v Edenu a občané Prahy 10 na něj dostávali lístky zdarma. „Chtěl bych zdůraznit, že se datum koncertu domlouvalo jíž před dvěma lety, kdy nebyl vůbec známý termín voleb. Ten stanovuje prezident a toho jsme určitě o výhodnosti říjnového data nepřesvědčovali. V rámci oslav Prahy 10 vždy vystupovaly skupiny celostátního významu,“ podotkl Charvát.

Doplnil, že cena za vystoupení skupiny byla stanovena na 700 tisíc korun, přičemž honoráře skupiny bývají obvykle vyšší.

Lístky, kterých radnice Prahy 10 vydala šest tisíc, což je kapacita zimního stadiónu Eden, zůstávají v platnosti a lidé si je mohou i nadále vyzvedávat oproti předložení občanského průkazu. Nový termín koncertu zatím nebyl stanoven, měl by se však uskutečnit do konce letošního roku. Kromě tohoto koncertu skupina letos žádné další vystoupení neplánuje.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám