Hlavní obsah

Emmy sbíral Spielbergův Pacific i nejpopulárnější neurotik Sheldon Cooper

Novinky, Stanislav Dvořák

V noci na pondělí se v Los Angeles rozdávaly Emmy, nejznámější televizní ceny světa. Hlavním vítězem je válečný seriál Pacific produkovaný Stevenem Spielbergem (získal dohromady sedm Emmy) a také seriál Modern Family, který zvítězil v šesti kategoriích.

Foto: Danny Moloshok , Reuters

Herečka Claire Danesová dostala Emmy za roli v televizním filmu Temple Grandin.

Článek

Komentáře amerických médií hovoří o noci nováčků, protože ceny sbíraly hlavně nezavedené pořady. Překvapením je třeba i to, že Modern Family porazil mezi komediálními pořady favorizovaný seriál Glee, který u nás na podzim uvede Prima. Jedná se o seriál-muzikál o studentech a učitelích, jenž je v zahraničí velmi populární díky špičkovým hudebním číslům a rozjařené náladě, samotný příběh ale moc výjimečný není.

Vítězem v kategorii televizních filmů se stal Temple Grandin s celkem pěti cenami ze sedmi nominací, herečka Claire Danesová obdržela svou první Emmy za výkon právě v tomto filmu.

Sheldon bodoval  

Herec Aaron Paul z Breaking Bad získal Emmy za nejlepšího herce ve vedlejší roli v dramatu a Jim Parsons, neboli nesnesitelný neurotik Sheldon Cooper z kultovní série Teorie velkého třesku, porazil Aleca Baldwina a Tonyho Shalhouba v kategorii nejlepší komediální herec.

Foto: Lucy Nicholson , Reuters

Herec Aaron Paul ze série Breaking Bad

Edie Falcová si odnesla už svou čtvrtou Emmy jako komediální herečka v hlavní roli. Dříve byla oceňována za seriál Sopranos, letos obdržela Emmy za Nurse Jackie. Bryan Cranston ze seriálu Breaking Bad si odnesl ocenění jako nejlepší herec v dramatu.

Kyra Sedgwicková byla vyhlášena nejlepší herečkou v dramatu za seriál The Closer a Archie Panjabiová ze seriálu The Good Wife nejlepší herečkou ve vedlejší roli, rovněž v kategorii drama.

Jane Lynchová z Glee je letos nejlepší komediální herečkou ve vedlejší roli a na pódium přišla společně s jedním z tvůrců pořadu, Ryanem Murphym, který odcházel jako nejlepší režisér komediálního seriálu.

Reklama

Výběr článků

Načítám